Red Hat maakt resultaten tweede kwartaal boekjaar 2019 bekend

20-09-2018 | door: Witold Kepinski

Red Hat maakt resultaten tweede kwartaal boekjaar 2019 bekend

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, maakt de resultaten bekend van het tweede kwartaal van boekjaar 2019 dat afliep op 31 augustus 2018. De totale omzet in het tweede kwartaal was 823 miljoen dollar, een toename van 14 procent in USD ten opzichte van een jaar eerder, of 14 procent op basis van constante valuta. De nettowinst in het tweede kwartaal komt uit op 87 miljoen dollar, of $0,46 per aandeel tegen $97 miljoen, of $0,53 per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg minder dan de verwachtingen waardoor het aandeel van Red Hat met enkele procenten daalde.

De omzet afkomstig uit abonnementen in het tweede kwartaal bedraagt 723 miljoen dollar, een toename van 13 procent in USD ten opzichte van een jaar eerder, of 14 procent op basis van constante valuta. De omzet uit abonnementen in de tweede kwartaal bedraagt 88 procent van de totale omzet. 

De omzet uit abonnementen voor infrastructuur gerelateerde oplossingen voor het kwartaal bedraagt $527 miljoen, een toename van 8 procent in USD ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, en 8 procent op basis van constante valuta. De omzet uit applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën in het verslagkwartaal bedraagt $196 miljoen, een toename van 31 procent in USD ten opzichte van het voorgaande jaar en 31 procent op basis van constante valuta.

“Klanten blijven prioriteit geven aan hun initiatieven voor digitale transformatie en zij gebruiken de hybride cloudtechnologieën van Red Hat om hun applicaties te moderniseren en hun efficiëntie te vergroten,” aldus Jim Whitehurst (foto), President en Chief Executive Officer van Red Hat. “De uitbreiding van ons technologieportfolio heeft ons strategisch belang voor klanten vergroot, zo blijkt ook uit het aantal contracten in het tweede kwartaal met een waarde van meer dan vijf miljoen dollar. Dat is meer dan het dubbele in vergelijking met het voorgaande jaar.”

Vooruitzichten

De vooruitzichten van Red Hat gaan uit van de huidige bedrijfsomstandigheden en wisselkoersen. Voor het volledige jaar is het vooruitzicht:

De verwachte omzet bedraagt ongeveer $3,360 miljard tot $3,395 miljard dollar in USD.

De GAAP operating marge zal naar verwachting ongeveer 16,4 procent bedragen en de non-GAAP operating marge bedraagt naar verwachting ongeveer 23,9 procent.

De diluted GAAP-winst per aandeel (EPS) zal naar verwachting ongeveer $2,29 tot $2,33 per aandeel zijn, ervan uitgaande dat $186 miljoen aan diluted aandelen uitstaat. De diluted non-GAAP-winst per aandeel bedraagt naar verwachting ongeveer $3,45 tot $3,49 dollar per aandeel, waarbij 184 miljoen aan diluted aandelen uitstaat. Zowel GAAP als non-GAAP EPS gaan uit van $4 miljoen per kwartaalprognose voor overige inkomsten. Het GAAP geraamde belastingtarief gaat uit van een tarief van circa 22,5 procent voor afzonderlijke belastingposten.

De non-GAAP operating cash flow zal naar verwachting ongeveer $1,035 tot $1,045 miljard bedragen.

Voor het derde kwartaal:

De omzet bedraagt naar verwachting ongeveer $848 miljoen tot $856 miljoen dollar.

De GAAP operating marge bedraagt naar verwachting ongeveer 16,1 procent en de non-GAAP operating marge bedraagt naar verwachting ongeveer 24,0 procent.

De diluted GAAP EPS bedraagt naar verwachting ongeveer $0,56 dollar per aandeel, ervan uitgaande dat $186 miljoen aan diluted aandelen uitstaat. De diluted non-GAAP EPS bedraagt naar verwachting ongeveer $ 0,87 per aandeel, ervan uitgaande dat $184 miljoen aan diluted aandelen uitstaat.

Terug naar nieuws overzicht