Wouter Hoeffnagel - 20 september 2018

Infor neemt point-of-sale leverancier Vivonet over

Infor neemt Vivonet over, een leverancier van cloud-gebaseerde hospitality-oplossingen. Infor breidt hiermee zijn suite met hospitality-oplossingen uit met point-of-sale (POS) en voorraad- en inkoopfunctionaliteit voor restaurants, hotels en F&B-bedrijven.

Vivonet is een Canadees bedrijf dat in 2000 is opgericht in Vancouver. Het bedrijf biedt oplossingen voor POS, kiosken, keukensystemen, betalingen, arbeidsplanning en het beheer van levensmiddelen en arbeidskosten. De producten van Vivonet worden op meer dan 4.000 locaties gebruikt. Onder andere Sodexo, Delaware North, Booster Juice, Burger 21, Pita Pit en Texas Chicken & Burgers zijn klant bij het bedrijf.

'Productaanbod is complementair'

“De gespecialiseerde applicaties van Vivonet zijn complementair voor Infor. We kunnen onze klanten hierdoor een uitgebreider aanbod leveren, en onze marketingkansen uitbreiden in drie nieuwe foodservice micro-verticals”, zegt Charles Phillips, CEO van Infor. “Dankzij de branchespecifieke cloudfunctionaliteit kunnen Infor-klanten hun missiekritieke gegevens nu inzetten om hun bedrijf uit te breiden met machine learning, voorspellende analyses en artificial intelligence.”

Infor is grote speler op de markt voor hospitality-software ter wereld. Volgens het bedrijf behoren 6 van de 10 grootste hotelketens tot de klantenkring en worden de producten op bijna 20.000 hotel- en casinolocaties wereldwijd gebruikt. De Infor Hospitality-oplossingen, die mogelijkheden bieden voor vastgoedbeheer, revenue management, asset- en incident management, analyses en kunstmatige intelligentie, worden uitgebreid met POS van Vivonet.

De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!