Redactie - 22 september 2018

Solipsis behaalt ISO 27001 certificering

ICT-dienstverlener Solipsis heeft onlangs het ISO-certificaat 27001 behaald. Solipsis voldoet hiermee aan de meest actuele wereldwijde standaard voor informatiebeveiliging. De bewustwording van informatieveiligheid is na de invoering van de AVG in mei 2018 sterk verhoogd. Het behalen van de ISO 27001 certificering toont aan dat Solipsis voldoet aan de strenge normeisen rondom informatiebeveiliging.

Het belang van een ISO 27001 certificering is toegenomen doordat de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van (persoons-) gegevens moeten worden gewaarborgd conform de AVG. In het hele certificeringstraject is eerst gekeken of de invulling van de ISO 27001 juist en compleet was bij Solipsis. Toen dat het geval bleek, is vervolgens bij de drie business units van de Solipsisgroep onderzocht of deze hier ook naar handelen. De certificering is voor drie jaar afgegeven waarbij elk jaar een nieuwe audit volgt om vast te stellen of de kwaliteit nog steeds op orde is.

Volgens directeur Solipsisgroep, Goossen de Bruin (foto) is certificering geen momentopname maar onderdeel van een continu proces. “Wij zijn feitelijk permanent bezig met bewaking en kwaliteitsverbetering. Voor onze klanten en onszelf is het vooral in deze tijd van cruciaal belang dat gegevens goed zijn beschermd. Door onze processen en procedures goed te beschrijven en na te leven, vormt dit de basis waarop wij de data van onze klanten en onszelf zo goed als mogelijk is beveiligen. Dit verkleint risico’s op het gebied van informatiebeveiliging en voorkomt incidenten.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!