Axians ondersteunt Amarant Groep bij realisatie toekomstvaste datacenter-infrastructuur
21-09-2018 | door: Redactie

Axians ondersteunt Amarant Groep bij realisatie toekomstvaste datacenter-infrastructuur

De Amarant Groep biedt ondersteuning, zorg en behandeling aan mensen met een beperking in iedere levensfase, variërend van lichte ondersteuning aan huis tot zeer intensieve specialistische zorg. Een efficiënte en effectieve ICT-omgeving speelt een sleutelrol bij de ondersteuning van deze activiteiten. En waarborgt dat medewerkers zoveel mogelijk van hun tijd aan cliënten kunnen besteden. Axians ondersteunt de Amarant Groep als strategisch partner bij de levering en implementatie van een toekomstvaste datacenter-infrastructuur. Daarbij werken beide partijen nauw samen om Amarant in staat te stellen innovatieve ontwikkelingen op het vlak van datamanagement, domotica of IoT snel te omarmen.

De 5.500 medewerkers van de Amarant Groep werken verdeeld over ruim 400 locaties. In het verleden heeft de organisatie de gehele ICT-omgeving gecentraliseerd en ondergebracht in een private cloud op basis van HPE-technologie. De infrastructuur ondersteunt niet alleen de bedrijfsvoering en zorgprocessen. Ook toepassingen voor domotica en applicaties voor de begeleiding en zinvolle dagbesteding van de cliënten zijn ervan afhankelijk.

Omdat het einde van de levensduur van de bestaande ICT-infrastructuur in zicht kwam, startte de organisatie een brede marktverkenning. Na het uitwerken van diverse scenario’s, variërend van het moderniseren van de huidige inrichting tot een volledige overstap naar de public cloud, viel de keuze op de doorontwikkeling van de private cloud op basis van datacenterinfrastructuur met HPE Synergy. Enerzijds vanwege de kosten. Anderzijds omdat de Amarant Groep gestandaardiseerd is op HPE en Microsoft zodat de organisatie de ruime kennis en ervaring die aanwezig is maximaal kan benutten.

Diepgaande infrastructuurkennis

Voor de levering, configuratie en ingebruikname van de nieuwe ICT-infrastructuur zocht de Amarant Groep een betrouwbare partner. Het doel van de samenwerking ging echter verder dan de implementatie. Om de infrastructuur optimaal in te zetten en continu door te blijven ontwikkelen, wilde de Amarant Groep samenwerken met experts die de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de zorgmarkt kennen. En mee kunnen denken om steeds de juiste vertaalslag voor de verdere ontwikkeling van de ICT-omgeving van Amarant effectief te ondersteunen.

Peter Latenstein, Manager ICT bij de Amarant Groep, zegt over de keuze voor Axians als strategische ICT-partner: “Axians is een organisatie die in haar aanpak gaat voor een partnership op de lange termijn. Dat is precies waar de Amarant Groep behoefte aan heeft."

"Vanaf de eerste contacten blijkt dat de specialisten van Axians de technologie zeer goed begrijpen. Deze technische kennis en ervaring combineren ze met een no-nonsense aanpak. We leggen nu samen een stevig fundament van waaruit we kunnen blijven groeien en ontwikkelen. Er komt veel op ons af. Het is onze uitdaging om innovaties steeds te vertalen naar toepassingen die het werk van onze medewerkers makkelijker maken. Het doel is dat onze mensen zo min mogelijk tijd aan administratie besteden en zoveel mogelijk aandacht voor onze cliënten hebben. En niet denken in beperkingen maar juist in mogelijkheden. Dat is dan ook de essentie van onze ICT-strategie. De nieuwe netwerkinfrastructuur die we samen met Axians hebben opgezet, is een stabiele basis om dat streven waar te maken, nu en in de nabije toekomst.”

Zorgprocessen optimaal ondersteunen

De samenwerking is inmiddels opgestart. Momenteel wordt de nieuwe netwerkinfrastructuur geconfigureerd, waarna de nieuwe omgeving de komende maanden in gebruik wordt genomen. Na oplevering van het project zal de Amarant Groep de migratie naar de nieuwe infrastructuur grotendeels zelf uitvoeren. De projectorganisatie maakt tijdens deze fase gebruik van advies en ondersteuning van Axians. Latenstein: “Het is prettig dat we kunnen terugvallen op een partner omdat we naast de nieuwe infrastructuur ook bezig zijn met de inrichting van een datawarehouse om de managementinformatie en rapportages te stroomlijnen. Parallel loopt er een migratie van alle applicaties naar een nieuwe Windows server-versie. Deze projecten vragen veel capaciteit van onze ICT-afdeling. Met Axians hebben we nu een partner met een sterk netwerk met 1000 ICT-specialisten op alle relevantie kennisgebieden, van ICT-infrastructuren en zorg-specifieke oplossingen tot datamanagement, security of IoT. Met name de kennis die Axians heeft van het zorgdomein zien wij als een voordeel. We kunnen altijd sparren en beschikken zo nodig over doelgerichte, professionele ondersteuning. Zo waarborgen we dat onze ICT-infrastructuur altijd up-to-date is en de zorgprocessen optimaal ondersteunt.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud