Witold Kepinski - 22 september 2018

MariaDB neemt Clustrix Distributed Database technologie over

MariaDB neemt Clustrix Distributed Database technologie over image

MariaDB, aanbieder van een open source database, heeft aangekondigd dat het Clustrix koopt, een aanbieder van gedistribueerde databasetechnologie. Het overnamebedrag is niet belend gemaakt.

Met de overname voegt MariaDB scale-out-mogelijkheden toe die in on-premises hardware omgeving of in een cloudomgeving worden uitgevoerd, met een grotere schaalbaarheid en hogere beschikbaarheid dan andere traditionele gedistribueerde opties zoals Oracle RAC.

De acquisitie, die volgt op eerder nieuws over een extra investering in MariaDB voor verdere database-innovatie, helpt de MariaDB Labs- missie vooruit te helpen om de meest extreme uitdagingen in het databaseveld aan te pakken, met name rond distributed computing, machine learning en chips van de volgende generatie, geheugen en opslag omgevingen.

Michael Howard, CEO van MariaDB: "Met Clustrix kan MariaDB een betere oplossing bieden voor onze klanten met uitdagende scale-out bedrijfsomgevingen. Onze gedistribueerde oplossing voldoet aan de meest extreme vereisten van onze grootste klanten en geeft hen de vrijheid om te breken met de lock-in van Oracle. "

Dit is de tweede acquisitie van MariaDB dit jaar. In maart kondigde het bedrijf aan dat het MammothDB kocht in een poging om onmiddellijk de moderne analytische oplossing MariaDB AX te versterken en zijn grotere Database-as-a-Service (DBaaS) -strategie te ontwikkelen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!