Witold Kepinski - 24 september 2018

Shell selecteert C3 IoT als strategisch AI-softwareplatform op Azure

Royal Dutch Shell en C3 IoT hebben aangekondigd dat Shell C3 IoT heeft gekozen als zijn kunstmatige intelligentie (AI) -platform voor het mogelijk maken en versnellen van digitale transformatie op wereldschaal. Door het C3 IoT-platform wereldwijd in te zetten op Microsoft Azure, verwacht Shell aanzienlijke economische waarde te realiseren door toepassingen voor AI en machine learning snel te schalen en te repliceren over de upstream- en downstream-activiteiten en door de operationele prestaties te verbeteren, met de nadruk op gezondheid, veiligheid, beveiliging, omgeving en assetprestaties.

Shell zal het C3 IoT-platform op Azure inzetten voor een breed scala van AI-toepassingen, te beginnen met voorspellend onderhoud voor honderdduizenden kritieke apparatuur wereldwijd, en is gericht op uitbreiding naar andere machine learning, machinevisie en natuurlijke taalverwerking ( NLP) -gebaseerde use-cases in stroomopwaartse, stroomafwaartse, onconventionele, raffinage- en retailactiviteiten.

Data

Shell selecteerde C3 IoT na een rigoureus evaluatieproces dat de volwassenheid, schaalbaarheid en uitbreidbaarheid van het C3-type systeem en de modelgestuurde AI-architectuur ervan aantoonde. Het C3 IoT-platform stelt de ontwikkelaars en data-wetenschappers van Shell in staat om de gegevens van Shell te integreren en verwerken in een in realtime up-to-date, uniform gegevensimago en om snel geavanceerde AI- en IoT-applicaties te ontwikkelen, te implementeren en te bedienen voor miljoenen Shell-activa, de toeleveringsketen, en markten wereldwijd. De selectie van C3 IoT volgde meerdere succesvolle projecten die de aanzienlijke versnelling en schaalbaarheid van C3 IoT-technologie in combinatie met Azure aantoonden om KI-applicaties in heel Shell te implementeren.

CIO

"Met het C3 IoT-platform kijken we er naar uit om de productiviteit en de reikwijdte van onze geavanceerde analysemogelijkheden aanzienlijk te verbeteren om meer economische waarde te creëren bij de activiteiten van Shell", aldus Jay Crotts, CIO van Shell Group. "C3 IoT stelt ons in staat onze bestaande investeringen in data- en cloudinfrastructuur te optimaliseren en tegelijk de tijd te winnen om op AI-gebaseerde applicaties te waarderen, zodat Shell onze klanten beter van dienst kan zijn met nog meer behendigheid en efficiëntie."

Microsoft

De Shell-overeenkomst bouwt voort op de groeiende dynamiek van het C3 IoT- en Microsoft- partnerschap om de ontwikkeling van enterprise AI- en IoT-applicaties te versnellen. Met C3 IoT op Azure voert Shell geavanceerd werk uit op tier-een transactiegegevens in de Azure-cloud, inclusief voorspellend onderhoud, optimalisatie van het onderhoud, telematica, productieoptimalisatie en in de toekomstige machinevisie. "Shell's AI- en IoT-ingeschakelde transformaties van ondernemingen zullen aanzienlijke klant- en economische gevolgen hebben," zei Judson Althoff, executive vice president van Microsoft's Worldwide Commercial Business. " We zijn verheugd om een ??rol te spelen in deze transformatie en kijken ernaar uit om samen te werken met C3 IoT voor coöperatieve ontwikkelings- en marketinginspanningen in andere sectoren wereldwijd."

Digitale Transformatie

"Shell's selectie van het C3 IoT-platform op Microsoft Azure weerspiegelt het groeiende momentum van de macro-markt ten opzichte van platformacceptatie voor versnelde digitale transformatie", zegt Thomas M. Siebel, CEO van C3 IoT. "We zijn verheugd om nauw samen te werken met Azure om de digitale transformatie van Shell te ondersteunen en zijn samen toegewijd aan het succes van Shell bij het toepassen van AI en machinaal leren in zijn wereldwijde activiteiten."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!