Witold Kepinski - 25 september 2018

Backup Appliance markt groeit met dubbele cijfers in EMEA

De Backup Appliance markt groeide in het tweede kwartaal met dubbele cijfers, ook in de EMEA-regio. De markt groeide met 26,8 procent tot 239.7 miljoen dollar zo meldt de Worldwide Quarterly Purpose-Built Backup Appliance Tracker van IDC.

Dit is de tweede periode in een rij van dubbele cijfers voor de markt. De eerste helft van 2018 eindigde met een stijging van 19 procemt ten opzichte van de eerste helft van 2017 .

"Open systemen blijven de drijvende kracht achter de EMEA PBBA-markt, met een stijging van 25,7% jaar-op-jaar in de omzet van leveranciers tot 214,9 miljoen dollar ", zegt Jimena Sisa, senior onderzoeksanalist EMEA-opslagsystemen bij IDC. "Intussen verhoogden mainframesystemen ook de verkoop, wat resulteerde in een sterke groei op jaarbasis van 37,3% in dit segment tijdens het tweede kwartaal. "

Doeltreffende backup-apparaten (PBBA's) zijn volgens IDC op schijven gebaseerde oplossingen die gebruikmaken van software, schijfarrays en serverengines / -knooppunten, die worden gebruikt als doelwit voor back-upgegevens en gerepliceerde back-upgegevens. Deze producten zijn zelfstandige schijfsystemen die speciaal zijn gebouwd om als doelwit voor back-up te dienen en functies omvatten zoals deduplicatie, compressie, codering, replicatie op afstand en ondersteuningsinterfaces.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!