Google biedt nieuwe Cloud Source Repositories

24-09-2018 | door: Witold Kepinski

Google biedt nieuwe Cloud Source Repositories

De nieuwe Google Cloud Source Repositories is beschikbaar in een bètaversie. Het beschikt over een geheel nieuwe gebruikersinterface en semantische code-zoekmogelijkheden. Cloud Source Repositories wordt aangedreven door dezelfde onderliggende zoekinfrastructuur voor zoekmachines, waar Google-engineers dagelijks hun code-zoekopdrachten uitvoeren.

Volgens Google krijgen IT-professionals zoals developers supersnelle resultaten en bespaart veel tijd bij het vinden van dat stuk code dat de gebruiker eerder kende. Het zoeken naar code in Cloud Source Repositories maakt gebruik van dezelfde technologie voor het indexeren en ophalen van documenten die wordt gebruikt voor Google Zoeken, waardoor deze zeer snel werkt, aldus Google Het gebruik van deze codezoekopdracht kan de productiviteit van de ontwikkelaar verbeteren, ongeacht of de klant de code host in Cloud Source Repositories of deze de code afspiegelt van de cloud versies van GitHub of Bitbucket.

Nu Google is gegroeid en de codebasis in complexiteit is toegenomen, hebben Google-technici een reeks codetools samengesteld om onze ontwikkelaars elke dag gelukkig en productief te houden. Een bijzonder essentieel hulpmiddel is code zoeken, dat geliefd is bij Google-engineers en dat de meeste engineers hier meerdere keren per dag gebruiken om hun productiviteit te verbeteren, aldus Google. Vandaar de verbeteringen.

Verder is er ook de algemene beschikbaarheid van Cloud Memorystore en een bètaversie van zijn nieuwe Container Registry Vulnerability Scanning service.

Cloud Memorystore

Cloud Memorystore is een beheerde oplossing die is gebouwd op de cloud infrastructuur van Google en die is ontworpen om te werken met Redis, een open-source cloud gegevens service. Ontwikkelaars kunnen Cloud Memorystore gebruiken om applicatiecaches te bouwen die snelle toegang tot gegevens biedt. Google meldt ook dat de Cloud Memorystore-service wordt uitgebreid naar zijn regio's Tokio, Singapore en Nederland.

Container Registry Vulnerability Scanning

Google biedt ook verder zijn nieuwe Container Registry Vulnerability Scanning service in een betaversie. Deze service helpt IT-specialisten proces voor continue integratie en continue levering (CI / CD) veilig te houden. De nieuwste service helpt bedrijven bij het bouwen van beveiliging in hun CI / CD-pijplijn door het scannen van containerafbeeldingen te integreren voordat problematische afbeeldingen kunnen worden geïmplementeerd, aldus Google.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud