Witold Kepinski - 25 september 2018

SolarWinds start Theat Monitoring Service programma voor MSP

SolarWinds MSP, speler in het leveren van uitgebreide, schaalbare IT-servicebeheeroplossingen aan leveranciers van IT-oplossingen en managed service providers (MSP's), heeft de lancering van de SolarWinds Theat Monitoring Service programma aangekondigd.

Het nieuwe aanbod bouwt voort op SolarWinds Threat Monitor met uitbestede Security Operations Center (SOC) -services die worden geleverd door SolarWinds Threat Monitoring Service Providers.

Deze dreigingsmonitor is ontworpen om de complexiteit van bedreigingsdetectie voor IT-operatieteams en voor MSP's en MSSP's (managed security service providers) te verminderen. Het uniforme platform omvat geautomatiseerde detectie van bedreigingen, actieve reacties op beveiligingsincidenten en rapporten die klaar zijn om te worden gecontroleerd.

Het SolarWinds Threat Monitoring Service-programma is ontworpen ter ondersteuning van MSP's die Threat Monitor hebben gekocht, maar geeft er de voorkeur aan samen te werken met een van de SolarWinds Threat Monitoring Service Providers (TMSP's) om tandem managed beveiligingsdiensten aan hun klanten te leveren.

"MSP's doen al beveiligingsprincipes op het gebied van beveiliging; Ze willen echter niet noodzakelijk volledige MSSP's worden, hoewel er een groeiende marktvraag is naar detectie- en herstelgerichte beveiliging" zegt Tim Brown, vice president security, SolarWinds. "Hier komt het SolarWinds Dreigingsmonitoring Serviceprogramma om de hoek kijken. Het is ontworpen om onze klanten de kans te geven samen te werken met SolarWinds TMSP's om de soorten 24/7 SOC-diensten te leveren die steeds belangrijker worden."

Beursgang

SolarWinds is verder van plan een beursgenoteerd bedrijd te worden zo blijkt uit documenten die gedeponeerd zijn bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De in Austin (Texas) gevestigde softwareleverancier, eigendom van de private equity-bedrijven Thoma Bravo en Silver Lake, wil dan op New York Stock Exchange 500 miljoen dollar ophalen. Thoma Bravo ging in oktober 2015 samenwerken met Silver Lake om SolarWinds te kopen voor 4,5 miljard dollar. Er is niet bekend gemaakt welk belang de twee private equity behouden na een beursgang of een verwachte noteringsprijs voor hun aandelen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!