ServiceNow werkt nauwer samen met MySQL specialist MariaDB

ServiceNow werkt nauwer samen met MySQL specialist MariaDB

24-09-2018 | door: Witold Kepinski

ServiceNow werkt nauwer samen met MySQL specialist MariaDB

MariaDB, aanbieder van een open source MySQL database, heeft aangekondigd dat Pat Casey, SVP Development and Operations bij ServiceNow, toetreedt tot de raad van bestuur en dat ServiceNow Ventures deelneemt aan MariaDB's Series C-financieringsronde. Pat Casey sluit zich aan bij executives van Intel en Alibaba die gezamenlijk een breed scala aan deep cloud-ervaringen aanbieden aan het enterprise open source databasebedrijf.

MariaDB-producten worden gebruikt in het cloudgebaseerde platform van ServiceNow, met workflows voor 's werelds grootste bedrijven. Om op schaal te werken, draait het platform van ServiceNow op maximaal 85.000 MariaDB-databases die meer dan 25 miljard zoekopdrachten per uur verwerken .

"MariaDB is een essentiƫle bouwsteen van de cloudinfrastructuur van ServiceNow", aldus Michael Howard, CEO van MariaDB Corporation. "ServiceNow heeft het platform vanaf de grond af ontworpen om een ??uitzonderlijke klantervaring te bieden en gebruik te maken van open source om innovatie mogelijk te maken. Met Pat Casey in ons bestuur krijgen we de leiding van een doorgewinterde manager en de voortdurende samenwerking van een innovator en een cloudleider om het succes te verzekeren met onze eigen MariaDB cloud-oplossingen. "

"We investeren actief om het Now-platform het meest innovatief te maken voor onze klanten om werk gedaan te krijgen", zegt Pat Casey, SVP van Development and Operations, ServiceNow. "We investeren in MariaDB om onze expertise op het gebied van cloudautomatisering te verlenen en een aantal van 's werelds grootste bedrijven op grote schaal mogelijk te maken. Door samen met MariaDB nieuwe functies te ontwikkelen, veranderen we de database-technologie ten goede. "

Naast de toetreding van Pat Casey tot het bestuur, is ServiceNow een samenwerkingspartner voor samenwerking met MariaDB en heeft recentelijk gewerkt aan het leveren van real-time Data Definition Language (DDL), beschikbaar bij MariaDB TX 3.0 . De twee bedrijven blijven werken aan verschillende database-oplossingen, waaronder een gedistribueerde database-strategie om tegemoet te komen aan de behoeften van hun grootste klanten.

Vorig jaar haalde MariaDB 54 miljoen dollar op aan financiering van de Europese Investeringsbank en een eerste serie C-financieringsronde geleid door Alibaba, waarmee het totaal werd verhoogd naar 98 miljoen dollar. MariaDB kan ter plaatse worden ingezet met commodity-hardware, in elke publieke, private of hybride cloud-topologie en is verkrijgbaar bij alle grote cloudproviders ter wereld. Met MariaDB krijgen gebruikers elke keer de perfecte database dankzij de speciaal gebouwde opslag-engines die tegelijkertijd meerdere workloads met verschillende kenmerken ondersteunen - transactionele, analytische, schrijfintensieve of extreme schaal.

Terug naar nieuws overzicht
Software