Scality Zenko 1.0 biedt cloud-native multi- cloud data controller

25-09-2018 | door: Witold Kepinski

Scality Zenko 1.0 biedt cloud-native multi- cloud data controller

Scality, speler software-oplossingen voor gedistribueerde bestands- en objectopslag en multi-cloud gegevenscontrole, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van Zenko 1.0, een cloud-native multi- cloud data controller.

Nu beschikbaar in zowel open source- als enterprise-edities, is Zenko vanaf de grond opgebouwd om de uitdagingen van de moderne ontwikkeling van cloudapplicaties en gegevensbeheer aan te pakken en de uitdagingen van complexiteit en lock-in te doorstaan die horen bij de cloudopslagdiensten van vandaag, aldus Scality.

Zenko biedt de volgende functies:

slaat alle gegevens ongewijzigd op zodat deze direct in de cloud kunnen worden benaderd en hierop kunnen reageren;

maakt gegevensmobiliteit mogelijk, zodat gegevens eenvoudig op de meest efficiënte locatie kunnen worden geplaatst;

biedt een enkel eindpunt waardoor gegevens op elke locatie kunnen worden opgeslagen, opgehaald en doorzocht;

maakt unified data management vanaf elke locatie mogelijk via een beveiligd cloudportaal; en

kan overal worden ingezet met behulp van het orkestratiekader van Kubernetes: on-premises (op bare metal-servers) of in de cloud.

Cloud

"Clouddiensten van Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, IBM Cloud, Google en andere grote spelers vinden hun plaats als kernelementen van enterprise IT", zegt Jerome Lecat , CEO van Scality. "Wat nodig is om het meeste uit deze clouds te halen, is een oplossing waarmee de gegevens die zich in de cloud bevinden, ongeacht waar deze worden opgeslagen, cloud-legacy-oplossingen of nieuwere objectopslagoplossingen bieden. Zenko is een volledig agnostische oplossing voor cloudgegevens workflow management dat de intelligentie biedt om data te ontdekken, integreren en beheren in bestaande enterprise storage-oplossingen en public clouds."

Enterprise-Ready

Volgens 451 Research is de toekomst van IT hybride en multi-cloud, met 69 procent van de respondenten die een soort multi-cloudomgeving willen hebben tegen 2019. Zenko biedt een uniforme interface voor het opslaan, beheren en doorzoeken van gegevens over meerdere ongelijksoortige privé- en openbare clouds, mogelijk gemaakt door geavanceerd zoeken op metadata en een uitbreidbare datastroom-engine. Voor ontwikkelaars en bedrijven die te maken hebben met gegevensbeheeruitdagingen in hybride of multi-cloudomgevingen, biedt Zenko echt vrijheid en controle om waarde te creëren uit gegevens, ongeacht waar die gegevens zich bevinden.

Zenko 1.0 open source-editie is beschikbaar als gratis download op https://www.zenko.io/.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, Cloud, data
Cloud