Adobe koopt marketing-as-a-service specialist Marketo

24-09-2018 | door: Witold Kepinski

Adobe koopt marketing-as-a-service specialist Marketo

Adobe koopt de Californische marketing-as-a-service specialist Marketo voor het flinke bedrag van 4,75 miljard dollar. Marketo levert B2B-marketingtoepassingen en in handen is van private equity bedrijf Vista Equity Partner Management LLC. Marketo wordt onderdeel vande Adobe Experience Cloud.

Marketo biedt engagement marketingsoftware en -oplossingen die ontworpen zijn om marketeers te helpen langetermijnrelaties met hun klanten te ontwikkelen. Marketo is gebouwd voor marketeers, door marketeers en bepaalt de innovatieagenda voor marketingtechnologie.

Het hoofdkantoor van Marketo is gevestigd in San Mateo, Californië, en met kantoren over de hele wereld dient Marketo als een strategische partner voor grote ondernemingen en snelgroeiende bedrijven in een breed scala van industrieën. Marketo levert zijn Engagement Marketing Platform en werkt met zijn LaunchPoint partner ecosysteem. Gebruikers zijn lid van Marketo Marketing Nafion community.

Adobe Systems is dit jaar door overnames uitgebreid. Het bedrijf nam eerder dit jaar voor bijna 1,7 miljard dollar het e-commerceplatform Magento over om zo beter de strijd aan te kunnen gaan op het gebied van online winkelen met rivalen als Salesforce en Oracle.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Software