Rabobank kiest voor Pivotal Cloud Foundry platform

25-09-2018 | door: Witold Kepinski

Rabobank kiest voor Pivotal Cloud Foundry platform

Pivotal Software, een cloud-native platform provider en onderdeel van Dell Technologies, kondigt aan dat Rabobank, een internationale financiële dienstverlener op coöperatieve grondslag, zal presenteren tijdens het SpringOne Platform 2018. Het bedrijf gebruikt Pivotal Cloud Foundry (PCF), een cloud-native platform.

Rabobank gebruikt Pivotal als kern voor de doelarchitectuur van zijn online platform en zal in de toekomst dienen als het centrale microservices platform voor de gehele bank. “Rabobank heeft meer dan honderd jaar ervaring in de agri- en foodsector. Ieder bedrijf die in de agrifoodketen werkt investeert steeds meer in innovatie. Om onze klanten de best mogelijke service te bieden is Rabobank op weg om een 100% online digitale bank te worden voor al zijn producten en diensten. Om dit te versnellen heeft de Rabobank gekozen voor Pivotal software," aldus Vincent Oostindië, Business Architect bij Rabobank. "Door deel te nemen aan het SpringOne Platform kunnen wij onze kennis en expertise delen en anderen helpen. Op deze manier kunnen deelnemers vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om microservices te bouwen en met ons meedenken over de transitie van onze bestaande architectuur."

"De wereld verandert snel. En als je klaar wilt zijn voor de toekomst, is dit het moment om te veranderen. De Rabobank staat achter een toekomst voor duurzaam voedsel. Met de introductie van Kickstart Food, een programma om innovaties op het gebied van voeding die door klanten en partners over de hele wereld zijn ontwikkeld te helpen opschalen, neemt Rabobank de grootste voedselproblemen binnen zes continenten op zich. Van toenemende voedselproductie en het verlagen van de ecologische impact (Kickstart Earth), tot het verminderen van voedselverspilling (Kickstart Waste) en van het creëren van een stabiele en efficiënte voedselmarkt (Kickstart Stability) tot voldoende gezond voedsel voor iedereen (Kickstart Nutrition). De Rabobank vindt dat betekenis en geld perfect hand in hand gaan. Ze helpen bedrijven bij het vinden van manieren om winstgevend te zijn en tegelijkertijd bij te dragen aan een betere wereld. Om betrokkenheid te creëren moeten bedrijven de beste moderne development omgevingen samenbrengen met customer experience software, die is ontwikkeld om engagement te stimuleren," aldus Bas Lemmens, Regionaal Directeur DACH en Benelux bij Pivotal. "Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met Rabobank en zijn er trots op dat Pivotal Cloud Foundry de bank ondersteunt in modernisering zodat softwareontwikkelaars productiever kunnen werken.”

Rabobank tijdens SpringOne Platform 2018

Deelnemers aan het SpringOne Platform krijgen de mogelijkheid om Vincent Oostindië op het hoofdpodium te zien spreken op donderdag 27 september om 9.00 uur ET. Gedurende de presentatie krijgen de aanwezigen te horen hoe Rabobank Pivotal Cloud Foundry gebruikt als microservices platform voor de gehele organisatie.

SpringOne Platform is live te volgen via: https://springoneplatform.io/.

Over SpringOne Platform

SpringOne Platform 2018, is een conferentie voor mensen die cloud-native software bouwen, implementeren en uitvoeren zal plaatsvinden van 24 tot 27 september 2018 in Washington D.C. Dit unieke vierdaagse evenement brengt softwarebedrijven, organisaties en cloud specialisten samen om kennis te delen en software te ontwikkelen. 

Terug naar nieuws overzicht
Software