Microsoft verstevigt security en AI propositie

25-09-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft verstevigt security en AI propositie

Tijdens het jaarlijkse IT-evenement Microsoft Ignite 2018 in Orlando (VS) werd het belang van meer IT-beveiliging en de toewijding aan het toegankelijker maken van AI onderstreept door de IT-moloch.

Microsoft presenteerde verschillende nieuwe security-gerelateerde diensten en producten, waaronder Microsoft Secure Score, een dynamische rapportagemogelijkheid voor de Microsoft 365-omgeving van klanten. Deze toepassing geeft aanbevelingen na analyse waarmee beveiligingslekken sterk verminderd kunnen worden. Daarnaast was er aandacht voor Microsoft Authenticator, een oplossing waarmee beveiligd inloggen voor medewerkers eenvoudiger wordt met features zoals wachtwoord-vrij inloggen.

Office

Slack rival Teams heeft verder nu bijna 330.000 organisaties als klanten, waaronder 87 van de Fortune 100.

Microsoft Windows- en Office-apps krijgen een zoekvak dat zowel Bing als interne documenten en gegevens controleert. Gebruikers van Office-apps kunnen ook documenten delen met directe LinkedIn-verbindingen.

AI

Eerder benadrukte Microsoft dat het toegankelijk maken van kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, AI) voor iedereen een van de speerpunten van de organisatie is. Tijdens Ignite wordt in het kader hiervan onder andere belicht hoe met het programma ‘AI for Humanitarian Action’ de kracht van AI ingezet kan worden bij herstel na rampen, jeugdhulp, bescherming van vluchtelingen en het promoten van mensenrechten zo meldt Microsoft.

Azure Data Box Edge

Microsoft onthult verder de Azure Data Box Edge, waarmee bedrijven AI-berekeningen efficiënt kunnen uitvoeren zonder speciale processors te installeren. Het product neemt het op tegen Amazon Snowball, dat gespecialiseerde hardware combineert met zijn AWS clouddiensten. Microsoft kwam veerder uit met zijn directe Snowball-concurrent met Azure Data Box, die ruimte bood aan 100T aan data. Het nieuwe product heeft een strakkere focus op AI met de chip in de Box Edge-afhandeling inferentie over nieuwe gegevens. De chips zijn in het veld programmeerbare gate-arrays (FPGA's) die kunnen worden gekocht en aangepast om hoge prestaties te leveren voor specifieke computeropdrachten. Azure Data Box Edge werkt met de open-source software van Microsoft, waardoor software-aanpassingen door andere developers en software leveranciers mogelijk worden gemaakt.

Adobe en SAP

Microsoft, Adobe en SAP kondigen verder het Open Data Initiative aan om gemeenschappelijke gegevensstandaarden te creëren en de klant weer controle te geven over zijn eigen gegevens, zo melden de betrokken partners. Dit moet datasilo's elimineren door alle gegevens van één klant te combineren tot één realtime en hernieuwbaar pakket.

Ga voor het terugkijken van de keynote en een overzicht van alle aankondigingen naar de speciale Ignite-website.

Terug naar nieuws overzicht