Redactie - 25 september 2018

Apple en Salesforce vormen devices en cloud CRM combinatie

Apple en Salesforce vormen devices en cloud CRM combinatie image

Apple en Salesforce hebben tijdens de jaarlijkse Dreamforce conferentie een strategisch partnership aangekondigd. Salesforce gaat hierbij zijn cloud CRM-platform nauwer afstemmen op Apple iOS.

Het meest zichtbare deel van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst worden ongetwijfeld nieuwe 'native' iOS-apps van Salesforce. De mobile app gaat op de schop en wordt uitgerust met nieuwe Apple-functionaliteit zoals Siri Shortcuts, Face ID en Business Chat. Daarnaast komt er ook een Trailhead Mobile app voor iOS. Salesforce en Apple engageren zich verder om ook industriespecifieke apps te gaan ontwikkelen.

Mobile SDK

Om die ontwikkeling te stuwen, komt er een Mobile SDK die geoptimaliseerd is voor Swift: de programmeertaal van Apple. Met die SDK kunnen ontwikkelaars aan de slag om apps te bouwen voor de Apple iPad en iPhone die passen in het Salesforce Lightning Platform. Salesforce plaatst zich met deze aankondiging tussen andere IT-groten die de afgelopen jaren een intensievere samenwerking met Apple aankondigden specifiek rond de zakelijke markt. Met Cisco, IBM en SAP bijvoorbeeld heeft Apple al soortgelijke samenwerkingsovereenkomsten.

De Dreamforce-conferentie is de grootste techconferentie in Silicon Valley. Vorig jaar trok het evenement in totaal 170.000 bezoekers

Initiële aandachtspunten van dit strategische partnership:

Apps

Native Salesforce iOS-apps voor het bedrijfsleven: Salesforce zal in samenwerking met Apple de mobiele Salesforce-app vernieuwen. Zo krijgen klanten toegang tot uitgebreide ervaringen die exclusief beschikbaar zijn in iOS, waaronder unieke features van Apple zoals Opdrachten voor Siri, Face ID, Business Chat en meer. Salesforce zal ook de mobiele Trailhead-app introduceren, die allereerst voor iOS beschikbaar wordt gesteld. De partners zullen ook krachtige iOS-apps leveren die tegemoetkomen aan de specifieke behoeften van bepaalde branches en kleine bedrijven.

Swift

In iOS mogelijkheden bieden voor Salesforce-ontwikkelaars: Apple en Salesforce werken aan de eerste Salesforce Mobile SDK die is geoptimaliseerd voor Swift, de krachtige en intuïtieve moderne programmeertaal van Apple. Met de native SDK kunnen bedrijven en ontwikkelaars apps voor iPhone en iPad ontwikkelen en implementeren via het Salesforce Lightning Platform, waardoor de honderdduizenden zakelijke iOS-apps die al in de App Store beschikbaar zijn nog eens worden uitgebreid.

Developers

Ontwikkeling en carrièrekansen van ontwikkelaars stimuleren: Apple en Salesforce geloven in de democratisering van technologie en de empowerment van ontwikkelaars, ongeacht hun opleidingsniveau en achtergrond. Daardoor leren ontwikkelaars de vaardigheden die ze nodig hebben op de arbeidsmarkt, nu en in de toekomst. Om de ontwikkeling en carrièrekansen van ontwikkelaars te stimuleren, start Apple de nieuwe trail ‘Get Started with iOS App Development’. Zo kan iedereen leren om met Swift in Xcode native iOS-apps te programmeren.

Beschikbaarheid

Bezoekers van Dreamforce 2018 krijgen een voorproefje van het nieuwe aanbod van Apple en Salesforce op de Salesforce Campground (Moscone South Halls ABC) en in de Trailhead Area (Moscone West Level 1).

De trail ‘Get Started with iOS App Development’ is vanaf beschikbaar via trailhead.com/apple.

De nieuwe Salesforce Mobile SDK voor iOS is vanaf het najaar van 2018 beschikbaar.

De vernieuwde mobiele Salesforce-app is vanaf het begin van 2019 beschikbaar; de allereerste mobiele Trailhead-app wordt later volgend jaar geïntroduceerd.

Door: Witold Kepinski ism Datanews

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!