Witold Kepinski - 25 september 2018

Micron omzet stijgt door sterke vraag naar DRAM en flash

Chipmaker Micron Technology heeft de bedrijfsresultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal en het volledige jaar van boekjaar 2018, dat eindigde op 30 augustus 2018.

In het vierde kwartaal bedroeg de omzet 8,44 miljard dollar, een stijging van 38% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat is meer dan analisten hadden verwacht. De nettowinst bedroeg 4,33 miljard dollar, of $ 3,56 per verwaterd aandeel.

In het hele gebroken boekjaar 2018 bedroeg de omzet 30,39 miljard dollar , een stijging van 50% vergeleken met het vorige fiscale jaar. De nettowinst van bedroeg 14,14 miljard dollar, of $ 11,51 per verwaterd aandeel.

"Micron heeft een uitzonderlijk vierde kwartaal behaald en heeft de resultaten van het fiscale jaar afgesloten door het op één na grootste halfgeleiderbedrijf in de VS te worden", aldus Sanjay Mehrotra, president en CEO. "In het vierde kwartaal hebben we omzetrecords opgesteld voor al onze belangrijke markten, van automotive en industrie tot mobiele en cloud-datacenters." De seculiere en gediversifieerde groeifactoren in onze sector, gecombineerd met een versnellend tempo van transformatie van de nieuwe Micron vormen een enorme katalysator voor ons om blijvende waarde te creëren voor onze klanten en investeerders in 2019 en de komende jaren. De inkomsten voor het vierde kwartaal van 2018 waren 8% hoger vergeleken met het derde kwartaal van 2018, als gevolg van een toegenomen vraag in brede zin in onze producten en eindmarkten. De totale brutomarge was 61,0% voor het vierde kwartaal van 2018, vergeleken met 60,6% in het derde kwartaal, dankzij een sterke uitvoering van onze productportfolio."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!