Redactie - 25 september 2018

Opening datacenter AMS1 van Maincubes bij Schiphol

Opening datacenter AMS1 van Maincubes bij Schiphol image

Datacenterexploitant maincubes, onderdeel van de Duitse Zech Group, heeft zijn vernieuwde datacenter op Schiphol-Rijk geopend in aanwezigheid van ruim 150 gasten, waaronder CEO Olivier Menzel en CTO Albrecht Kraas.

Joris te Lintelo, director van de AMS1 vestiging, gaf een korte toelichting op de historie en strategie van maincubes en lichtte tevens een tipje van de sluier op met betrekking tot de toekomstplannen voor Nederland, waarbij sprake is van een mogelijke tweede vestiging in de regio Amsterdam. De strategie van maincubes is gericht op colocatie in combinatie met de ontwikkeling van eco-systemen in samenwerking met klanten en partners, naar het voorbeeld van de Duitse werkwijze. Een belangrijk project hierbij is het ‘secureexchange platform’, een digitale marktplaats voor een veilige uitwisseling van data.

De technische upgrade en moderniseringen zijn gerealiseerd in samenwerking met SPIE Nederland, bij de opening vertegenwoordigd door Kees Verlaan, Bernice Fieten en Ben Meesters. Het nieuwe datacenter AMS01 heeft een IT vloeroppervlakte van 4.400 vierkante meter en een beschikbaar IT-vermogen van 4,7MW en is voorzien van toekomstbestendige technische voorzieningen in combinatie met een uniek beveiligingsplatform.

“Partijen doen graag zaken met een datacenterbedrijf dat dezelfde taal spreekt, op een A-locatie is gevestigd - in ons specifieke geval op A-locaties in Nederland en Duitsland -, flexibel is en daarnaast de hoogste eisen stelt aan alle vormen van security,” zei CEO Menzel, die de nieuwe Nederlandse vestiging “een prachtig datacenter alternatief voor klanten in Nederland” noemde.

Vervolgens gaf trendwatcher en analist Sander Duivestein een leuke, maar ook scherpe analyse over hoe gek onze wereld eigenlijk wel is en wat we allemaal niet doen voor likes en pageviews.

Na het formele programma en de bedankjes aan alle partners en lveranciers was er een uitgebreide BBQ op het terrein voor alle gasten die werd verzorgd door Jord Althuizen van Smokey Goodness.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!