Witold Kepinski - 26 september 2018

Yuki neemt Comandi over

The Yuki Company breidt verder uit met de overname van Comandi, gespecialiseerd in financiële rapportage en dashboarding. Met deze combinatie wordt extra geïnvesteerd in de groeistrategie van Comandi om een overkoepelend Business Analytics Platform te creëren. Ook krijgen Yuki-klanten hiermee een nog slimmere portal die sneller en beter invulling geeft aan het sturen op KPI’s, budgettering en flexibele rapportage zo meldt Lucas Brentjens, CEO The Yuki Company (TYC).

Door de overname kan Comandi sneller de Belgische en Spaanse markt op, markten waar Yuki al een aanzienlijk marktaandeel heeft of aan het bouwen is. Comandi blijft een zelfstandig label en pakket onafhankelijk werken. Het bedrijf neemt intrek in het kantoor van Yuki aan de Wilhelminakade in Rotterdam zo meldt Yuki op zijn website.

De overname van Comandi is de tweede succesvolle overname in een paar jaar tijd door The Yuki Company. In 2016 werd factuurherkenner DizzyData toegevoegd. Met de techniek van DizzyData is verregaande herkenning van zeer uiteenlopende documenten, tot op regelniveau mogelijk en de techniek werkt onafhankelijk van boekhoudpakketten. Door de komst van Comandi krijgt Yuki nu ook toegang tot nieuwe technologie voor dashboarding, data-analyse, prognoses en forecasting.

Vanaf de oprichting in 2007 is samenwerking tussen ondernemer en accountant in één platform de kerngedachte van het Rotterdamse softwarebedrijf. Brentjens: "Omdat iedereen in onze community in hetzelfde platform werkt, wordt dit platform steeds slimmer. Met de overname van Comandi bieden we onze klanten een centraal dashboard waarmee over de verschillende platforms heen gerapporteerd kan worden. Zij krijgen dashboarding die nu nog niet beschikbaar is in Yuki, zoals prognoses en budgettering. Yuki zet hiermee de volgende stap om tot een centrale workflow te komen, ongeacht de verschillende boekhoudpakketten waarmee iemand werkt. Deze ontwikkeling laat zien dat we met robotic accounting tot de top boekhoudsoftware leveranciers behoren voor accountants en ondernemers."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!