Witold Kepinski - 26 september 2018

Microsoft Azure infrastructuur services aanzienlijk uitgebreid

Microsoft Azure infrastructuur services aanzienlijk uitgebreid image

Microsoft heeft zijn Azure cloud infrastructuur services aanbod aanzienlijk uitgebreid zo meldt de leverancier tijdens de Ignite conferentie in Florida namens Corey Sanders, Corporate Vice President, Azure. 

Het gaat om Azure-infrastructuur innovaties in drie onderdelen: infrastructuur voor elke workload, hybride aanbiedingen en beveiliging & beheer.

Ten eerste is er een preview aan van twee nieuwe virtuele machines van de N-serie met NVIDIA GPU-mogelijkheden. GPU's zijn ideaal voor rekenkracht- en grafischintensieve workloads, en ze helpen gebruikers te innoveren met behulp van scenario's zoals geavanceerde visualisatie op afstand, kunstmatige intelligentie en voorspellende analyses.

Verder zijn er twee nieuwe H-serie VM's voor HPC-scenario's (High-Performance Computing). Deze nieuwe VM's zijn geoptimaliseerd voor prestaties en kosten en zijn gericht op HPC-workloads zoals vloeistofdynamica, structurele mechanica, energie-exploratie, weersvoorspelling, risicoanalyse en meer.

Om enkele van de netwerkbehoeften mogelijk te maken is er nu algemene beschikbaarheid van Azure Firewall en Virtual WAN. Ook is er een preview aan van Azure Front Door Service, ExpressRoute Global Reach en ExpressRoute Direct.

Tevens is het portfolio met Azure Disk-aanbiedingen uitgebreid om klanten te helpen bij het implementeren van elke app in Azure, inclusief de apps met de meeste IO-intensiteit.

Terwijl bedrijven zich richten op de cloud, hebben on-premises datacenters nog steeds een belangrijke rol te spelen voor wereldwijde bedrijven die te maken hebben met data-soevereiniteit en wettelijke vereisten, bedrijfskritische systemen hebben die in lokale datacenters moeten blijven of nalevingsvereisten waarvoor gegevens moeten worden bewaard op locatie of in het land. Microsoft beweert deze realiteit te begrijpen en heeft de enige consistente en uitgebreide hybride cloud gebouwd. Daarom kondigt Microsoft nieuwe hybride mogelijkheden aan om klanten te helpen uw gegevens te beheren, nog meer consistentie te creëren en uw hybride omgeving te beveiligen.

Azure biedt volgens Microsoft een veilige basis met beveiliging van zijn wereldwijde datacenters, infrastructuurbeveiliging tegen aanvallen zoals denial of service en platformbescherming zoals just-in-time toegang. Daarom kondigt Microsoft nieuwe services aan die beveiligingscontroles en services van Azure uitbreiden om klanten te helpen rond netwerk, applicaties, gegevens en identiteiten te beschermen. Deze services worden verbeterd door de unieke intelligentie die afkomstig is van de biljoenen signalen die Microsofrt verzamelt bij het uitvoeren van first party services zoals Office 365 en Xbox.

Migratie naar de cloud kan volgens Microsoft een uitdaging zijn en ingewikkeld. Het doel van Microsoft is om innovatie te leveren om dit zo eenvoudig en pijnloos mogelijk te maken. Onlangs heeft Microsoft ondersteuning voor Hyper-V-beoordelingen aangekondigd in Azure Migrate, Ook is er GA of Azure SQL Database Managed Instance aangekondig , waarmee gebruikers SQL-servers kunnnen migreren naar een volledig beheerde Azure-service. 

Microsoft ondersteunt nu ook veel nieuwe migratiescenario's als onderdeel van de Azure Database Migration Service. Ten slotte heeft Microsoft aangekondigd dat nieuwe formaten in de Azure Data Box Heavy (1 PB) in preview zijn en Azure Data Box (100 TB) nu GA is.

Lees alles in de blog van Microsoft.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!