Toenemend belang en volwassenheid van Open Source
26-09-2018 | door: Redactie

Toenemend belang en volwassenheid van Open Source

Uitgevoerd door Heavy Reading, de multi-clientenquête van zes segmenten over netwerktechnologieën - DevOps, automatisering, native cloud, big data en analyses, open netwerkprestaties, softwaregedefinieerd netwerken (SDN) en beheer en orkestratie (MANO)   - geeft aan voortgezet en toenemend belang van open source software voor netwerktransformatie bij telco's en service providers. De belangrijkste bevindingen wijzen erop dat CSP's een onverwacht niveau van verfijning laten zien rond nieuwe technologieën en benaderingen, waaronder de invoering van open netwerkoplossingen in tal van domeinen en actieve automatisering van processen in verschillende activiteiten.

"Uit het aantal CSP's die verwachten dat open source een essentieel onderdeel is van next-gennetwerken, het groeiende belang van opkomende technologieën zoals DevOps en inheemse cloud, is het bemoedigend om te zien dat open source blijft rijpen en echte vooruitgang kan zien plaatsvinden", zei Heather Kirksey, Vice President, Ecosystem and Community, LFN.

Uitgevoerd in samenwerking met sponsors Affirmed / Intel, Amdocs, CloudOps, Ericsson, Netgate en Red Hat, bevat de enquête reacties van 150 CSP-vertegenwoordigers in 98 afzonderlijke bedrijven over de hele wereld. De enquête biedt een ongeëvenaarde kijk op de percepties van de operator en de ervaring met open source netwerktechnologieën, en biedt een uitgebreid overzicht van de staat van open source op het gebied van netwerken.

Belangrijkste bevindingen geven aan:

Toenemend belang en volwassenheid van Open Source

Gecombineerd met een overweldigend vertrouwen in open source-prestaties, is 98 procent van de CSP's ervan overtuigd dat open netwerkoplossingen hetzelfde prestatieniveau kunnen bereiken als traditionele netwerkoplossingen . CSP's maken in toenemende mate gebruik van open source software in productie:  

69 procent maakt gebruik van open source netwerkoplossingen in productienetwerken en signaleert een echt uithoudingsvermogen.

Met name SDN ziet een sterke uitrol. Bijna 60 procent van de CSP's meldt dat ze SDN al hebben gebruikt (39 procent), of momenteel SDN testen (20 procent).

Open source is de sleutel tot SDN-oplossingen; 86 procent van de respondenten gaf aan dat het belangrijk is dat de SDN-producten die hun bedrijf gebruikt open source zijn.

Opmerkelijke innovatie: DevOps & CI / CD

77% van de respondenten beschouwt DevOps als essentieel (41%) of belangrijk (36%) voor het succes van de dienstverlening op lange termijn bij hun bedrijf. Uit de enquête blijkt dat de focus verschuift van het al dan niet aannemen van deze benadering naar de meer operationele elementen. van hoe en wanneer het beste uit te rollen.

Terwijl de fase waarin CSP's zich op hun DevOps-reis bevinden is gesplitst, heeft een indrukwekkende 67 procent een bepaald aspect van DevOps geïmplementeerd en 22 procent evalueert de toolketens en methodologieën van DevOps. Minder dan 1 procent heeft geen plannen om DevOps te adopteren.

On the Horizon: Cloud native en Infrastructure as Code (IaC)

Terwijl open source in het algemeen een nieuw niveau van volwassenheid bereikt bij telco's, worden sommige strategieën nog steeds gedefinieerd tussen meer opkomende technologieën:

Cloud native - de reis naar cloud native netwerkfuncties (CNF's) bevindt zich nog in de beginfase

Slechts 5 procent heeft Kubernetes al gebruikt en voert productiewerkbelasting uit, inclusief VNF's / CNF's

Nog eens 34 procent zegt overweegt om Kubernetes / OpenShift over te nemen, maar dat is nog niet gebeurd.

Infrastructure as Code (IaC) -strategieën ontwikkelen zich nog steeds, waarbij 35 procent van de CPS-respondenten overweegt om Infrastructure as Code (IaC) aan te nemen, terwijl 22 procent heeft ingestemd met een oplossing, maar uitdagingen aan het doorvoeren is

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat open source de kern is geworden van de manier waarop serviceproviders hun netwerken opnieuw uitvinden en de basisaannames over hoe netwerken worden beheerd, zijn geëvolueerd. De reis tot nu toe is gekomen met zowel successen als uitdagingen die LFN, met medewerking van zijn leden en een bredere gemeenschap, wil helpen oplossen.  

Meer informatie over hoe operators de gelegenheid aangrijpen om elk aspect van hun netwerken te transformeren door middel van virtualisatie, automatisering, big data-analyse, cloud-native principes, MANO en SDN, zal de komende weken en maanden worden onderzocht. In de tussentijd zijn de eerste bevindingen hier beschikbaar .

Terug naar nieuws overzicht