Witold Kepinski - 26 september 2018

Microsoft introduceert Windows Virtual Desktop

Microsoft introduceert Windows Virtual Desktop image

Microsoft introduceert Windows Virtual Desktop (WVD) tijdens zijn Ignite conferentie in Florida. De op Azure gebaseerde oplossing is geoptimaliseerd voor Office 365 ProPlus en biedt gratis uitgebreide beveiligingsupdates voor Windows 7, zo meldt Microsoft in een blogpost.

WVD ondersteunt meerdere gebruikers. IT-beheerders kunnen WVD gebruiken om remote desktop-sessies aan te bieden aan meerdere gebruikers die zijn ingelogd op dezelfde virtuele machine met Windows 10 of Windows Server.

Licenties voor WVD worden zonder extra kosten verstrekt onder Windows Enterprise en Education E3 en E5. Klanten moeten volgens Microsoft betalen voor de Azure-resources die nodig zijn om de virtuele desktops uit te voeren, evenals de benodigde ruimte.

Met WVD kunnen ook afzonderlijke apps worden gevirtualiseerd. WVD bevat ook de beveiligings- en beheerfuncties van Microsoft 365.

Wanneer precies Windows Virtual Desktop voor alle klanten beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend. Maar het komt er dus aan, 'soon come' zoals ze in Jamaica zeggen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!