Witold Kepinski - 26 september 2018

Microsoft Cosmos DB MySQL database krijgt multi-master-functionaliteit

Microsoft Cosmos DB, een evolutie van de Azure DocumentDB NoSQL-service, krijgt multi-master-functionaliteit. Dit meldt de leverancier op de Ignite conferentie in Florida.

Azure Cosmos DB is Microsoft's wereldwijd gedistribueerde databaseservice met meerdere modellen voor missiekritieke workloads. Azure Cosmos DB biedt kant-en-klare wereldwijde distributie met onbeperkte schaalbaarheid van endpoints, elastische schaalvergroting van doorvoer (op meerdere granulariteiten, bijv. Database, sleutelruimte, tabellen en verzamelingen) en opslag wereldwijd, single-digit milliseconde latenties, vijf goed gedefinieerde consistentiemodellen en gegarandeerde hoge beschikbaarheid, allemaal ondersteund door uitgebreide SLA's.

De nieuwe multi-master functionaliteit maakt volgens Microsoft een ongekende schrijfschaalbaarheid en beschikbaarheid mogelijk met multi-master-replicatie.

Met het multi-master replicatieprotocol van Cosmos DB wordt elk gebied schrijfbaar (naast leesbaar), wat de volgende mogelijkheden mogelijk maakt:

Onbeperkte en elastische schrijfschaalbaarheid, overal ter wereld . Met Azure Cosmos DB kunt u de schrijfopdrachten (naast de leesbewerkingen) nu over de hele wereld, op elk gewenst aantal Azure-regio's, elastisch opschalen.

99,999% schrijfbeschikbaarheid, overal ter wereld. Azure Cosmos DB biedt 99,999% schrijfbeschikbaarheid (naast een beschikbare beschikbaarheid van 99,999%) over de hele wereld, ondersteund door SLA's.

Gegarandeerde lage schrijflatentie, overal ter wereld. Naast de gegarandeerde lees-latenties van enkele cijfers en milliseconden, levert Azure Cosmos DB nu een enkele-cijfer-schrijflatentie op het 99e percentiel, overal ter wereld, wat wordt gegarandeerd door ondersteunde SLA's.

Onbeperkte schaalbaarheid van endpoints, over de hele wereld. Het replicatieprotocol van Azure Cosmos DB is ontworpen om onbeperkt aantal eindpunten te ondersteunen - van honderden cloudregio's tot miljarden edge-apparaten. Het master-loze replicatieprotocol is ontworpen om cloudregio's en edge-eindpunten homogeen te behandelen - cloudregio's en edge-apparaten zijn echte peers. We hebben Azure Cosmos DB ontworpen om ISV's en ontwikkelaars in staat te stellen om af en toe verbonden rand-apps te schrijven en om databases die op locatie en op andere clouds worden uitgevoerd, op een actieve-actieve manier naadloos met Cosmos DB te verbinden.

Meerdere goed gedefinieerde consistentie modellen om uit te kiezen . Het multimasterreplicatieprotocol van Azure Cosmos DB is bijzonder goed samengesteld met verschillende consistente modellen die het al blootlegt. De gebruiker blijft een intuïtief programmeermodel houden voor gegevensconsistentie met duidelijke afwegingen voor beschikbaarheid, latentie en doorvoer voor een bepaald consistentiemodel.

Multi-master-mogelijkheden voor alle API's en datamodellen. Het multi-master replicatieprotocol van Azure Cosmos DB is automatisch van toepassing op alle API's die de service al blootlegt. De gebruiker kan doorgaan met zijn favoriete open source software (OSS) API en toolchain te gebruiken, en nu krijgtmulti-master en alle bijbehorende mogelijkheden voor OSS-gebaseerde apps. Voor het eerst kan de gebruiker binnen enkele seconden multi-master MongoDB, multi-master Gremlin (grafiek) -apps bouwen.

Lees alle details op de Microsoft blog.

Bereken op deze link de kosten voor gebruik.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!