Getronics investeert in Victrix

26-09-2018 | door: Redactie

Getronics investeert in Victrix

Getronics, dat oplossingen voor beheerde werkruimte, toepassingen, Unified Communications, beveiliging en beheerde clouddiensten en een omzet van 1,3 miljard dollar telt, breidt zijn zorgportfolio uit om klantgerichte oplossingen te bieden, met diensten op basis van nieuwe, digitale data. Hiervoor heeft Getronics geïnvesteerd in een strategisch samenwerkingsverband met Victrix. Getronics heeft een sterke aanwezigheid in Europa, Azië & Oceanië, Noord- en Latijns-Amerika, en met zijn Sfere-platform een succesvolle staat van dienst in IT-systemen voor medische en sociale zorg.

Experts in digitale zorg

Victrix werd in 2016 opgericht met een team van Europese experts in digitale telezorg. Het unieke softwareplatform dat ze bouwden, voldoet aan nieuwe marktvragen en creëert synergieën tussen systemen voor medische en sociale zorg. Het bevordert een nieuw model op basis van het extraheren en analyseren van gegevens uit diverse bronnen van medische en sociale zorg om goedkope, uiterst doeltreffende en proactieve interventies te leveren voor het beheer van chronische ziekten, ouderenzorg en welzijn.

Investering 

Deze investering is onderdeel van Getronics innovatie incubator inspanningen om innoverende bedrijven te vinden met oplossingen die het portfolio van Getronics kunnen aanvullen of verbeteren, zodat het bedrijf een uitzonderlijke klantenervaring kan bieden. Francisco Sáez, Regional Managing Director van Getronics Iberia, wordt lid van de Raad van Bestuur van Victrix.

"Uit ons uitgebreide marktonderzoek blijkt dat er op de traditionele markt voor telezorg vraag is naar disruptieve innovatie. Victrix is een klassiek voorbeeld van een dynamische en agile start-up met een grote niche-expertise, én de visie en ambitie om hoogwaardige, klantgerichte oplossingen te ontwikkelen en te leveren", zegt Sáez. "Victrix houdt de leiding met zijn uiterst ervaren commercieel en technisch beheer, maar ontvangt intussen van Getronics alle steun die kenmerkend is voor een krachtige ICT-groep. Dit is duidelijk een bijzonder sterk samenwerkingsverband."

"Dit brengt alle flexibiliteit en focus van ons team specialisten samen met de kracht en diepgang van een grote bedrijfsinfrastructuur. Het is fantastisch nieuws, vooral voor klanten in de telezorg, die nu nieuwe, krachtige digitale oplossingen mogen verwachten. Getronics en Victrix beschikken samen over een technisch en commercieel stappenplan om snel de toonaangevende leverancier van digitale platforms voor telezorg in Europa te worden", verklaart Joe Killen, CEO van Victrix.

"We hebben altijd een prominente positie bekleed binnen de gezondheidszorg met een robuust applicatieplatform waarvan de uitmuntendheid door onze klanten wordt erkend. Het strategische samenwerkingsverband met Victrix bevestigt dat onze innovatie ambitie  een van de pijlers van ons concurrerend vermogen is. Het maakt van ons een van de belangrijke spelers op de markt met een toonaangevende oplossing", zegt Nana Baffour, hoofd en Group CEO van Getronics.

Terug naar nieuws overzicht
Software