Hitachi Vantara verrijkt zijn aanbod van datacenter infrastructuur toepassingen

27-09-2018 | door: Witold Kepinski

Hitachi Vantara verrijkt zijn aanbod van datacenter infrastructuur toepassingen

Hitachi Vantara, een leverancier van datacenterinfrastructuur, analytics software en IoT-technologie, heeft zijn datacenter infrastructuur en software uitgebreid uit met de introductie van nieuwe beheerfincties, automatisering en hypergeconvergeerde infrastructuur tioepassingen. Het nieuwe aanbod is geïntroduceerd op de Hitachi Next 2018-conferentie in San Diego.

Hitachi speelt zo in om verschillende technologieën samen te brengen om aan de veranderende klantbehoeften te voldoen. Hierbij biedt het bedrijf storage, converged infrastructuur, hypergeconverteerde infrastructuur, datacenter infrastructuur en multi-cloudplatforms. Deze toepassingen zijn verrijkt met analytics, machine learning en andere software om de infrastructuur en gegevens beter te beheren.

UCP

Op het gebied van datacenterinfrastructuur heeft Hitachi Vantara zijn Hitachi Unified Compute Platform (UCP) getweakt. Dit is een productlijn van geconvergeerde en hypergeconvergeerde infrastructuuraanbiedingen met verschillende nieuwe technologieën. De UCP HC hypergeconvergeerde infrastructuurtoepassingen van het bedrijf bevatten nu een nieuw all-flash model V124N-aanbod. Deze heeft maximaal acht NVMe SSD's voor capaciteit en maximaal vier 3D XPoint-gebaseerde Intel Optane SSD's voor krachtige cache, met tot 72 TB aan flash-prestaties en capaciteit in een 1U-apparaat.

Beheer

Hitachi Vantara heeft ook zijn Hitachi Unified Compute Platform (UCP) Advisor IT-beheer en orkestratiesoftware verbeterd met nieuwe geautomatiseerde en op regels gebaseerde implementatie om handmatige configuraties te reduceren. UCP Advisor wordt geïntegreerd met meer machine learning en analytics

Server

Hitachi Vantara ondersteunt ook zijn geconvergeerde UCP-infrastructuursystemen met nieuwe Hitachi-servers. Zo is er de nieuwe Hitachi Advanced Server DS225 met Nvidia Tesla GPU's voor toepassingen die high-performance grafische weergaven vereisen, zoals virtuele desktopinfrastructuur, computerondersteund ontwerp en geavanceerde analyse. De oplossing is ook verkrijgbaar met het Hitachi UCP RS rack-scale systeem.

Database

Hitachi Vantara heeft verder zijn UCP gebaseerde Hitachi Solution voor databases uitgebreid zoals voor Oracle Enterprise Data Warehouse-versie die Hadoop biedt als een offload-doel als een manier om de kosten te verlagen door het aantal licenties voor de database te minimaliseren. De Hitachi Solution voor SAP HANA Platform biedt nieuwe gecertificeerde SAP HANA-appliances.

HCP

Hitachi Vantara breidt verder zijn multi-cloud governance- en gegevensbeschermingsmogelijkheden uit met de introductie van nieuwe mogelijkheden rond haar Hitachi Content Platform (HCP). Zo zijn er multi-cloud-optimalisaties met verbeterde cloud connectiviteit en bestandsservices. HCP is het aanbod van Hitachi Vantara voor het beheren van groeiende hoeveelheden objectopslag. Het bedrijf voegt waarde toe aan het platform via analysemogelijkheden van Hitachi Vantara's Pentaho Business Intelligence toepassing.

AWS

Nieuw bij het Hitachi Content Platform zijn Amazon S3-uitbreidingen die klanten voorzien van verbeterde gegevensopslagmogelijkheden en een verbeterde replicatie voordat de gegevens gelaagd zijn om het gemakkelijker te maken om die gegevens te back-uppen naar Amazon Web Services of Microsoft Azure cloud omgevingen. Later worden deze HCP diensten beschikbaar voor gebruik op op VMware vSAN gebaseerde hypergeconvergeerde platforms en het Hitachi Unified Compute Platform. Het HPC Anywhere-platform van Hitachi Vantara, dat traditionele bestandsservers vervangt door cloud-bestandsopslag en cloud-gebaseerde mappen, is nu beschikbaar in HPC Anywhere Edge, de nieuwste versie. Deze toepaasing biedt kernservices voor het delen van bestanden zoals bestandssynchronisatie naar externe en filialen en apparaten van eindgebruikers, waardoor het voor klanten eenvoudiger wordt om actieve gegevens op lokale opslag te bewaren, terwijl gebruikers eenvoudig toegang hebben tot gegevens op public en private clouds.

IoT

Hitachi Vantara lanceert tot slot Lumada Maintenance Insights, een nieuwe Internet of Things-oplossing die machine learning gebruikt om intelligente onderhoudsaanbevelingen te geven. Lumada Maintenance Insights is een compleet nieuwe software-oplossing die machine learning en data-analyse gebruikt om intelligente aanbevelingen te doen voor onderhouds- en reparatiekwesties bij grote industriële bedrijven.

Terug naar nieuws overzicht
Software