Witold Kepinski - 27 september 2018

Flexera neemt Rightscale over

Flexera neemt Rightscale over image

Flexera heeft bekendgemaakt dat het RightScale heeft overgenomen, speler in multi-cloud management en kostenoptimalisatie. Dit geeft Flexera het aanbod van toptechnologie voor activabeheer over software, hardware, SaaS en cloudservices. Door de producten van RightScale aan zijn portfolio toe te voegen, zegt Flexera een stap voorwaarts te nemen in het helpen oplossen van het kritieke probleem van te veel uitgeven en beheersen van cloudservices.

"We zijn erg enthousiast over deze overname - het is transformerend voor Flexera en onze klanten", aldus Jim Ryan, CEO van Flexera. "60 procent van het IT-budget wordt gedreven door uitgaven in software, hardware en cloud. De uitgaven voor openbare cloud nemen snel toe en onze klanten hebben zeer duidelijk laten weten dat ze de kosten van openbare cloud met Flexera willen beheren, net als voor desktop, datacenters, SaaS en andere IT-middelen. "

RightScale is opgericht in 2007 en de toepassingen zijn gebouwd als agnostische oplossingen voor meerdere clouds en leveranciers die publieke en private clouds ondersteunen, waaronder Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, IBM Cloud, OpenStack en VMware vSphere.

Multi-Cloud

Volgens de RightScale 2018 State of the Cloud Report maken de meeste bedrijven gebruik van drie of meer cloudleveranciers. Gartner schat dat cloudplatform- en infrastructuurdiensten 20 procent van het IT-budget uitgeven (Gartner Presentation, The Fundamentals of Software Asset Management, Matt Corsi, Gartner IT Sourcing, Procurement, Vendor & Asset Management Summit, september 2018 (IaaS 10%, PaaS 10%, n = 233)). Met gemiddeld 35 procent van die uitgaven verspild, is een multi-cloud kostenoptimalisatietool die koopinzichten biedt en een middel om ernaar te handelen nog nooit zo belangrijk geweest, aldus RightScale. "We delen de toewijding van Flexera aan innovatie en aan het leveren van producten waarmee bedrijven snel evoluerende technologieomgevingen kunnen optimaliseren en beheersen", aldus Michael Crandell, CEO en mede-oprichter van RightScale. "Met de investering en het leiderschap van Flexera op het gebied van technologie-asset management, zijn we er van overtuigd dat we een voortdurende groei van ons aanbod voor cloudbeheer en kostenoptimalisatie kunnen stimuleren."

Empowerment van IT

De overname van RightScale past in de verbintenis van Flexera om de beste agnostische oplossingen te leveren voor het optimaliseren en beheren van technologie-investeringen. Bovendien kunnen de orchestration-functies van RightScale acties automatiseren die worden geïdentificeerd door andere Flexera-oplossingen. Nu biedt Flexera bedrijven de mogelijkheden die ze nodig hebben om de baas te blijven over al hun technologie en om kostenbesparingen te maximaliseren terwijl ze risico's en kwetsbaarheden minimaliseren. "Terwijl de migratie naar de cloud doorgaat, vertellen onze klanten ons dat cloudkosten sneller escaleren dan ze voor ogen hadden of gepland hadden en dat complexiteit van multi-cloudbeheer de norm wordt - niet de uitzondering", zei Michael Adams, Managing Director bij KPMG. "Ze willen in één oplossing hun uitgaven in al hun cloudomgevingen kunnen beheren en verminderen."

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!