Redactie - 28 september 2018

SAA Verzekeringen kiest voor nieuw bedieningsconcept Virtual Affairs

SAA Verzekeringen kiest voor nieuw bedieningsconcept Virtual Affairs image

SAA en Virtual Affairs zijn een samenwerking voor lange termijn aangegaan. SAA gaat gebruik maken van InsuranceRight: het platform voor klantinteractie. Daarmee zijn zij de eerste partij die aansluit op de SAAS (Software as a service) versie van InsuranceRight.

Virtual Affairs bedient al jaren het bank- en verzekeringswezen op nationaal en internationaal niveau. Vanuit de verzekeraars maken diverse directe en intermediaire proposities al gebruik van de marketingmogelijkheden van InsuranceRight, maar tot nu toe alleen via een on-premise installatie. Medio dit jaar voegde Virtual Affairs een SAAS-propositie toe om zo een high-end marktpropositie beschikbaar te maken voor het topsegment van onafhankelijke intermediaire organisaties.

“We willen groeien in onze rol als 'intermediair nieuwe stijl”, aldus Michiel Slootweg van SAA. “Om dat te bereiken moeten we klanten nog gerichter en persoonlijker bedienen via digitale kanalen. SAA had al een krachtige interne organisatie rond digitale klantbediening. Door gebruik te maken van InsuranceRight kunnen we focus aanbrengen in onze eigen ontwikkeling en tegelijk vertrouwen op doorontwikkeling van de marketingmogelijkheden en online innovatie vanuit InsuranceRight.”

Virtual Affairs sluit met de nieuwe propositie aan bij een groeiende behoefte in de markt aan Best of breed customer experience oplossingen. "We bedienen al tussenpersonen binnen labels als IAK en UMG. Intermediaire organisaties hebben een unieke positie ten opzichte van de klanten en hebben behoefte aan high end digitale kanalen die daar op aansluiten. Een oplossing die gebruik maakt van technologie als bijvoorbeeld artificial intelligence en chatbots kan veel betekenen, maar vraagt vaak een onevenredige investering”, vertelt Enrico Pruis, business development director bij Virtual Affairs. “Met deze SAAS-oplossing kunnen we op een passende manier tegemoet komen aan de behoeften van het intermediair en techniek ontsluiten die anders niet bereikbaar zou zijn. We blijven de mogelijkheden verder ontwikkelingen om nog beter aan te sluiten bij partijen met een intermediair karakter.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!