Infor introduceert Control Center voor datagestuurde supply chain

27-09-2018 | door: Redactie

Infor introduceert Control Center voor datagestuurde supply chain

Infor, leverancier van branchespecifieke cloudapplicaties, introduceert Control Center, een supply chain visibility- en intelligence-oplossingen waarmee supply chains datagedreven, zelflerend en consistent betrouwbaar worden.  

Infor GT Nexus Commerce Network

Control Center combineert gegevens van het Infor GT Nexus Commerce Network - 's werelds grootste cloudgebaseerde multi-enterprise handelsnetwerk voor wereldwijde handel en supply chain management - met de Coleman Artificial Intelligence (AI) mogelijkheden van Infor. Supplychainleiders kunnen hiermee een einde maken aan organisatorische silo's en handelen volgens de ‘speed of business’.

De oplossing biedt end-to-end zichtbaarheid, met geavanceerde data science, zodat supplychainleiders de juiste informatie in een context kunnen plaatsen, en sneller beslissingen kunnen nemen en uitvoeren dankzij voorspellende en voorschrijvende intelligentie. Dankzij de end-to-end zichtbaarheid van het Control Center in combinatie met de machine learning mogelijkheden is het mogelijk om toekomstige supplychainproblemen te voorspellen en eerder te reageren.

Uiteindelijk stelt Control Center bedrijven in staat een grote stap te zetten naar zelf-orkestratie van hun supply chains doordat gebruikers doorsnee taken kunnen automatiseren en netwerkintelligentie kunnen leveren.

Intelligentie en inzichten 

Rod Johnson, executive vice-president Manufacturing and Supply Chain bij Infor: “Supplychainleiders dringen aan op meer intelligentie en inzichten, die eerder en sneller geleverd moeten worden om risico's te beperken en betrouwbaarheid voor klanten te garanderen. Control Center biedt die betrouwbaarheid en zekerheid in een wereld die van oudsher volatiel en risicovol is. Voor het eerst kunnen supplychainorganisaties consistentie op serviceniveau leveren, wat een onderscheidende factor is ten opzichte van de concurrentie.”

Vanwege de eisen van klanten is het steeds meer noodzakelijk dat supply chains proactiever werken. Organisaties moeten sneller kunnen handelen. De gemiddelde snelheid van een verandering op het Infor GT Nexus Commerce Network is 50 keer per seconde. De huidige oplossingen zijn echter niet toegerust om tijdig inzicht te bieden, vaak vanwege de latentie, het gebrek aan connectiviteit binnen het netwerk en het onvermogen om de juiste informatie op tijd bij de juiste personen te krijgen, zodat ze snel kunnen handelen. Als gevolg daarvan worden leiders in de supply chain geconfronteerd met een overvloed aan informatie, waardoor ze moeite hebben om toegang tot de juiste gegevens te krijgen en ze te verwerken.

Ann Grackin, CEO van ChainLink Research, marktleider op het gebied van supplychainonderzoek, zegt: “Inzicht in de voorraad van de gehele supply chain, gecombineerd met logistieke zichtbaarheid en diepgaande datawetenschap die vroeg problemen kan ontdekken, zijn vereiste basiselementen voor een proactieve supply chain. In de snel veranderende supply chains van vandaag is het niet genoeg om enkel te weten waar de voorraad zich bevindt. Supplychainleiders hebben geavanceerde zichtbaarheid en voorspellende intelligentie nodig voor hun dagelijkse beslissingen en om mogelijke problemen vroegtijdig te identificeren, daarmee ze de omzet kunnen beschermen en de marges maximaliseren.”

Control Center houdt continu de stroom aan producten, materialen, orders en kapitaal in het gehele netwerk in de gaten en scheidt kansen van ruis. Het gebruikt AI en machine learning om de context van elke kans te begrijpen en het beste besluit voor te stellen.

Infor Control Center is gebouwd op het bewezen Infor GT Nexus Commerce Network, dat gebruikmaakt van de inzichten uit 20 jaar wereldwijde supplychaingegevens van verschillende sectoren. Het Infor GT Nexus Commerce Network is gebouwd om multi-enterprise processen en flows te orkestreren. De applicaties zijn netwerk-native, en de dagelijkse uitvoering gebeurt binnen het netwerk en biedt gegevens die live, nauwkeurig en contextrijk zijn.

“Geen enkele andere aanbieder levert de datacontext en de directe connectiviteit met handelspartners die een snelle executie mogelijk maken en proactief tegemoetkomt aan de verschuivende bedrijfsomstandigheden”, zegt Johnson.

Native data intelligence

Control Center houdt de supply chain continu in de gaten, als een hartslagmonitor. Dat is het verschil tussen een in-network-applicatie en een aaneengekoppeld, hard-wired systeem dat zichtbaarheid biedt die binnen een paar seconden verouderd is. Control Center biedt native data intelligence, de basis van een datagedreven supply chain.

Control Center detecteert de netwerkstroom door een reeks van live-controlepunten. De meeste supplychainsystemen zijn zodanig geconfigureerd dat ze op de transactie vertrouwen om te weten dat er een probleem is, zoals een voorraadsituatie. Control Center werkt op basis van dynamische waarneming. Het kan aanvoelen als dingen in beweging zijn of niet. Het berekent en kent ‘de normale status’ en observeert voortdurend stromingsbewegingen om patroonverschuivingen te herkennen. Nog voordat er een probleem optreedt, weet het systeem dat er iets niet klopt, en bepaalt vervolgens of actie noodzakelijk is. Als dat het geval is, schrijft Control Center de actie voor en meet de resultaten ervan om daar in de loop van de tijd van te leren en te verbeteren.

Johnson zegt: “Control Center legt de juiste informatie in een context, zodat gebruikers beslissingen kunnen nemen die gebaseerd zijn op de juiste kennis.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud