Microsoft SQL Server 2019 in preview beschikbaar

30-09-2018 | door: Redactie

Microsoft SQL Server 2019 in preview beschikbaar

Microsoft SQL Server 2019, de nieuwste versie van de database van Microsoft, is in preview verschenen. Al 25 jaar helpt SQL Server ondernemingen alle facetten van hun relationele gegevens te beheren zo meldt Asad Khan, PM Manager SQL Server bij Microsoft in een blog.

In recente releases is SQL Server volgens Khan verder gegaan dan het bevragen van relationele gegevens door grafiek- en relationele gegevens te verenigen en machinaal leren te brengen naar waar de gegevens zich bevinden met R- en Python-modeltraining en scoren. Naarmate het volume en de verscheidenheid aan gegevens toenemen, moeten klanten eenvoudig gegevens in alle soorten gegevens kunnen integreren en analyseren.

Hadoop en Apache Spark

Nu, voor de allereerste keer, creëert SQL Server 2019 een verenigd gegevensplatform met Apache Spark en Hadoop Distributed File System (HDFS), verpakt samen met SQL Server als een enkele, geïntegreerde oplossing.Door de mogelijkheid om grote dataclusters te maken, biedt SQL Server 2019 een ongelooflijke uitbreiding van databasebeheermogelijkheden, waardoor SQL Server verder wordt herdefinieerd dan een traditionele relationele database. En net als bij elke release blijft SQL Server 2019 de grenzen van beveiliging, beschikbaarheid en prestaties voor elke werklast verleggen met Intelligent Query Processing, tools voor dataleving en ondersteuning voor permanent geheugen. Met SQL Server 2019 kunt u elk gegevensproject opnemen, van traditionele SQL Server-werklasten zoals OLTP, Data Warehousing en BI, tot AI en geavanceerde analyses over big data.

Cloud en Kubernetes

SQL Server biedt een echt hybride platform, met een consistent SQL Server-oppervlak van uw datacenter tot openbare cloud, waardoor het eenvoudig kan worden uitgevoerd op de locatie van uw keuze. Omdat SQL Server 2019 big data clusters worden geïmplementeerd als containers op Kubernetes met een ingebouwde beheerservice, kunnen klanten een consistente beheer- en implementatie-ervaring krijgen op verschillende ondersteunde platforms op locatie en in de cloud: OpenShift of Kubernetes op locatie, Azure Kubernetes-service (AKS), Azure Stack (op AKS) en OpenShift op Azure. Met de overdraagbaarheid van Azure Hybrid Benefit-licenties kunt u kiezen om SQL Server-workloads on-premises of in Azure uit te voeren, tegen een fractie van de kosten van een andere cloudprovider.

Open Source

SQL Server blijft open source omarmen, van SQL Server 2017-ondersteuning voor Linux en containers tot SQL Server 2019, waarbij Spark en HDFS nu worden omarmd om u een uniform gegevensplatform te bieden. Met SQL Server 2019 zijn alle componenten die nodig zijn om analyses over uw gegevens uit te voeren, ingebouwd in een beheerd cluster, dat eenvoudig kan worden geïmplementeerd en dat kan worden geschaald volgens uw bedrijfsbehoeften. HDFS, Spark, Knox, Ranger, Livy, worden allemaal samen met SQL Server verpakt en kunnen snel en eenvoudig worden geïmplementeerd als Linux-containers op Kubernetes. SQL Server vereenvoudigt het beheer van al uw bedrijfsgegevens door alle bestaande belemmeringen tussen gestructureerde en ongestructureerde gegevens te verwijderen.

Lees alle details van SQL Server 2019 op de Microsoft blog.

Terug naar nieuws overzicht
Software