Witold Kepinski - 29 september 2018

Oracle product baas Thomas Kurian neemt ontslag

Oracle product baas Thomas Kurian neemt ontslag. Nadat Oracle de afgelopen maand verschillende keren herhaald had dat Thomas Kurian alleen maar vrijaf had genomen informeerde de softwarereus de Amerikaanse Securities and Exchange Commission dat hij niet terugkomt.

Kurian heeft volgens Oracle besloten onmiddellijk af te treden als om andere kansen na te streven. Het bedrijf zei dat de taken van Kurian zijn toegewezen aan andere leidinggevenden.

Thomas Kurian was verantwoordelijk voor de software ontwikkelingsactiviteiten van het bedrijf met ongeveer 35.000 technici - bijna een kwart van de werknemers van het bedrijf. Kurian rapporteerde direct aan Larry Ellison, Oracle CTO en uitvoerend voorzitter.

Kurian werkte sinds 1996 bij Oracle en ontwikkelde veel softwareproducten voor Oracle, waaronder ook cloud diensten zoals Software-as-a-Service (SaaS) en Platform-as-a-Service (PaaS).

Kurian heeft een tweelingbroer, George Kurian, die ceo is van storage en data management leverancier NetApp.

Cloud

Bloomberg meldt dat Kurian exit is vanwege een meningsverschil met Oracle CTO en oprichter Larry Ellsion over de cloud strategie.

Oracle boekte het afgelopen kwartaal een vlakke omzet en meer winst. Maar de groeicijfers rond de cloud business vielen tegen. Over de Oracle cloud cijfers zijn er verder discussies gaande. Een mogelijke issue is volgens Bloomberg is een rechtszaak die door enkele aandeelhouders gestart is tegen Oracle rond interpretaties van cloud verkoop cijfers.

Aandeelhoudersvergadering

De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Oracle is op 14 november. Oracle heeft voorstellen voor die vergadering en details over de betaling van zijn topmanagement aangemeld bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Lees meer details over de beloningen op The Register.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!