Witold Kepinski - 02 oktober 2018

dean one overgenomen door Gamma Communications

dean one overgenomen door Gamma Communications image

De Britse beursgenoteerde telecom en internet provider Gamma Communications plc [GAMA] neemt DX Groep BV over, de Nederlandse holdingmaatschappij waaronder de Nederlandse telecom provider dean one en Schiphol Connect vallen. Er is 27 miljoen euro betaald voor de overname. Dean one heeft 60 medewerkers in dienst. In 2017 werd er een omzet gehaald van 15,8 miljoen euro, de EBITDA winst was 800.000 euro.

Gamma Communication heeft een sterke positie op de Britse markt in SIP, Cloud PBX en mobiele telefonie. Deze acquisitie bewijst haar ambitie om gebruik te maken van de expertise die in de UK is opgedaan naar Europa te brengen. De provider dean one heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en stapt nu, als onderdeel van een internationaal telecom en internet bedrijf in een nieuwe fase zo melden betrokken partijen.

Klaas Bottema en Frank Caris

Tegelijk is Willem van Ingen benoemt tot CEO en Bas van den Heuvel tot CCO van dean one. De overname van dean one door Gamma Communications plc markeert tevens de oprichting van de Europese tak van Gamma Communications, waarmee de Europese uitrol zal worden gerealiseerd. Klaas Bottema en Frank Caris treden toe tot de directie van dit bedrijf, en zij zullen op zoek gaan naar opportunity’s om te expanderen in Nederland en andere Europese landen.

Willem van Ingen

Willem van Ingen: “Gamma is zeer succesvol en groeit hard. De telecom en internet provider is markleider in de UK. Het is voor dean one, als voor onze medewerkers, partners en klanten goed nieuws dat wij nu onderdeel uitmaken van het grote Gamma Communications. Wij gaan veel synergie realiseren, bovendien gaan wij onze best practices inzetten en onze partners en klanten gaan daar veel voordeel van zien. Ik zie het als een enorme uitdaging om samen met Bas ons bedrijf naar de volgende fase te leiden.” Frank Caris en Klaas Bottema: “Wij hebben met Gamma Communications Europe grote ambities, wij zijn in Europa, maar ook in Nederland, al op zoek naar opportuniteiten om te groeien. De markt consolideert snel en wij bergrijpen als geen ander wat de ondernemers achter deze bedrijven interesseert. De sfeer en het entrepreneurial gevoel dat wij bij Gamma Communications het afgelopen jaar hebben gezien in het team heeft ons enorm geïnspireerd en gemotiveerd om de samenwerking met hen aan te gaan. We zijn er alle twee erg trots op dat wij deel mogen gaan uitmaken van de Gamma Communications familie en verheugen ons ons erop met Gamma Communications samen op zoek te gaan naar kansen op de Europese markt.”

Andrew Taylor, CEO Gamma Communications: "We zijn verheugd om de overname van dean one aan te mogen kondigen. Dit is een hele mooie gelegenheid om onze footprint uit te breiden in een nieuwe markt en hier te groeien. Wij kennen dean one nu al enkele jaren en wij zien dean one als een hele goeie fit. Wij kijken er echt naar uit om gebruik te maken van onze expertise, ervaring en recourses, om samen met het dean one-team verder door te groeien.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!