Wouter Hoeffnagel - 03 oktober 2018

ETTU & Debble lanceren nieuw portaal voor zorgsector

ETTU en Debble lanceren Debble Zorg, een nieuw portaal gericht op de zorgsector. Het platform geeft zorgmedewerkers toegang tot de informatie die zij nodig hebben op de plek waar hij of zij op dat moment is. Zorgmedewerkers kunnen zich hierdoor richten op hun kernactiviteiten: het leveren van de best mogelijke zorg.

Debble Zorg bestaat uit een combinatie van verschillende Debble producten, aangepast voor de behoefte van de zorgmedewerker. De basis hiervan is het intranet. Voor veel zorgmedewerkers is dit vaak ver weg van het dagelijkse werk door gebrek aan tijd of omdat het lastig bereikbaar is via een tablet of mobiele telefoon. Door het intranet af te stemmen op de behoefte van de zorgmedewerker en het naar de zorgmedewerker toe te brengen hoeven bedrijven hun zorgmedewerkers niet meer naar het intranet ‘toe te lokken’.

Relevante informatie aanleveren

Sander Gehoorzaam, Zorgspecialist: “Door informatie op een makkelijke manier op de juiste plek aan te bieden hoef je medewerkers niet naar het intranet toe te lokken. Ze werken gewoon op het apparaat dat ze voor handen hebben. Daarnaast is het belangrijk dat de informatie daarop relevant is.”

Medewerkers die wel beschikking hebben over een werkplek kunnen gewoon gebruik maken van de functionaliteiten van Debble Workplace. Ze werken veel met het intranet en zorgen voor actuele informatie. Dit varieert van blogs tot beleid, protocollen en nieuws. Door dit beschikbaar te maken op een bereikbare plek betrekken zorgorganisaties ook ambulante zorgmedewerkers.

Protocollen in de zorg

Protocollen zijn binnen de zorg erg belangrijk. Het is belangrijk dat deze up-to-date zijn, kloppen en vindbaar zijn. Door protocollen een vast onderdeel te maken van het intranet en de mobiele werkplek kunnen zorgmedewerkers deze op elk gewenst moment raadplegen.

Omdat de meeste zorgmedewerkers niet over een vaste werkplek beschikken is mobiel werken eveneens van belang. Debble Zorg is daarom zo ingericht dat zorgmedewerkers ook op hun (eigen) telefoon of tablet het intranet kunnen bereiken. Daarnaast kunnen zij vragen stellen via de chat, protocollen raadplegen en samenwerken via Microsoft Teams.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!