Red Hat helpt klanten gecertificeerde Ansible modules in te zetten
02-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Red Hat helpt klanten gecertificeerde Ansible modules in te zetten

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, lanceert het Red Hat Ansible Automation Certification Program. Het certificeringsprogramma helpt de implementatietijden van gebruikers te versnellen door content te bieden met een verbeterde betrouwbaarheid, beveiliging en consistentie. Meer dan twee miljoen klantsystemen worden door Red Hat Ansible Tower beheerd.

Naarmate IT-infrastructuren complexer worden, neemt de behoefte aan automatisering toe. Om aan die uitdaging tegemoet te komen, breidt Red Hat Ansible het aantal domeinen en ondersteunde use-cases voor automatisering uit qua onder andere infrastructuur, netwerken en containers. Gebruikers kunnen hierdoor eenvoudiger meer taken op meer manieren automatiseren. Om organisaties verder te helpen hun automatisering op een veilige manier uit te breiden, biedt Red Hat nu gecertificeerde Ansible-content. Gebruikers kunnen hiermee risico’s verlagen en beveiligingsproblemen verminderen die samenhangen met het gebruik van automatiseringscontent van onbekende bronnen.

Betrouwbaar, getest en ondersteund

Ansible-modules en -plugins die zijn ontwikkeld door Red Hat en partners kunnen bij het certificeringsprogramma ingediend worden, waarna ze worden gescand op bekende kwetsbaarheden, en gecontroleerd en gevalideerd worden op compatibiliteit. Dit biedt eindgebruikers zekerheid dat een gecertificeerde module zoals verwacht presteert in missiekritieke omgevingen.

Gebruikers van Red Hat Ansible Automation en Red Hat Ansible Tower kunnen het programma gebruiken om gemakkelijker gecertificeerde modules, waaronder die van derden, te vinden en gebruiken. Alle content binnen het programma ondergaan dezelfde strenge evaluatie en testprocedures, ongeacht of een module afkomstig is van Red Hat of een partner. Daarnaast heeft de gecertificeerde content een vergelijkbare levenscyclus als Ansible Engine, wordt het regelmatig opnieuw geëvalueerd voor certificeringskwalificatie en volledig ondersteund door Red Hat.

Gecertificeerde partners

Bij de introductie nemen Cisco (ACI-, NSO-, NX-OS- en UCS-productfamilies), CyberArk, F5 Networks, Infoblox, NetApp en Nokia deel aan het certificeringsprogramma. Naar verwachting bieden deze ecosysteempartners samen meer dan 275 Ansible-gecertificeerde modules - naast wat Red Hat momenteel ondersteunt.

"De enorme complexiteit van moderne IT-omgevingen maakt automatisering een noodzaak, maar productieomgevingen vereisen vertrouwde en geteste automatiserings-tools die samenwerken met kritieke systemen. Door gecertificeerde Ansible-modules beschikbaar te stellen via het Red Hat Ansible Automation-certificeringsprogramma, bieden we gebruikers direct toegang tot grondig geteste content met prestaties die zijn geverifieerd, en ondersteund wordt door de support en expertise waar Red Hat om bekend staat", Joe Fitzgerald, vice president Management bij Red Hat.

Beheer van missiekritieke omgevingen vereenvoudigen

Ranga Rao, senior director Product Management and Solutions Engineering bij Cisco: "Automatisering is een belangrijk aandachtspunt voor moderne datacenters en Cisco is verheugd een partner te zijn in het Red Hat Ansible Automation-certificeringsprogramma. De gecombineerde mogelijkheden van Ansible, Cisco ACI, NXOS en UCS stellen IT-organisaties in staat het beheer van hun dag 0-, dag 1- en dag 2- operaties in missiekritieke productieomgevingen te vereenvoudigen."

"CyberArk ondersteunt de doelstellingen van het Red Hat Ansible Automation-certificeringsprogramma om organisaties het vertrouwen te geven dat ze nodig hebben om automatisering verder te omarmen, terwijl veiligheid prioriteit krijgt. Het feit dat CyberArk is opgenomen in het certificeringsprogramma betekent een nieuwe stap in de richting van het inbouwen van privileged access security in moderne infrastructuurinitiatieven. Dit draagt bij ??aan de geloofwaardigheid en ondersteuning van onze gezamenlijke oplossingen. Deze mijlpaal betreft CyberArk-integraties in het hele Red Hat-portfolio, waarmee we ons bereik en onze impact binnen wereldwijde organisaties vergroten", aldus Adam Bosnian, executive vice president, Global Business Development, CyberArk.

End-to-end support

"Met het Red Hat Ansible Automation Certification Program krijgen onze gezamenlijke klanten end-to-end support voor het automatiseren van F5-applicatieservices, waar missiekritieke omgevingen om vragen", zegt Calvin Rowland, senior vice president Business Development bij F5 Networks. 

Biren Fondekar, vice president Engineering bij NetApp: "Ansible speelt een belangrijke rol in de missie van NetApp om DevOps-teams te voorzien van data, tools en diensten die strategisch voordeel opleveren. Door onze nauwe samenwerking met Ansible en door 66 nieuwe modules vrij te geven via het Red Hat Ansible Automation Certification-programma, tonen we onze inzet om meer consistentere ontwikkelomgevingen te leveren. In een wereld waarin de eisen aan de tijd en middelen van ontwikkelaars exponentieel toenemen, biedt ons partnerschap met Ansible de innovatie waarmee ontwikkelaars kunnen creëren zonder te moeten wachten op IT-teams. Hiermee behouden ze uiteindelijk het vermogen om bedrijfswaarde te genereren."

Terug naar nieuws overzicht
Software