Witold Kepinski - 04 oktober 2018

Progress biedt toegankelijkheid voor UI-tools

Progress biedt toegankelijkheid voor UI-tools image

Progress, leverancier van technologieën voor applicatieontwikkeling en digitale ervaringstechnologieën, kondigt de nieuwste release van Progress® Kendo UI aan. Deze tool voor het bouwen van moderne Web UI is met de huidige release een commerciële JavaScript component toolset die WCAG 2.1 ondersteund. Daarnaast bevat deze nieuwe versie belangrijke functie-uitbreidingen, nieuwe componenten en nieuwe thema’s.

Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 definieert hoe web-content toegankelijker gemaakt kan worden voor mensen met een beperking, zoals visuele, auditieve, fysieke, spraak-, cognitieve, taal-, leer-, en neurologische beperkingen. Voortbouwend op Kendo UI’s eerdere ondersteuning voor WCAG 2.0 en WAI – ARIA, blijft Progress een van de vooruitstrevende ontwikkelaars die mensen met een beperking toegang willen bieden tot hun web-apps.

WCAG 2.1 voegt 17 succescriteria voor naleving toe. Kendo UI voldoet nu aan alle 17 criteria, waaronder mobiele toegankelijkheid, hulp voor individuen die slechtziend zijn of cognitieve- en leerproblemen ervaren. Door het implementeren van deze standaarden helpt Progress ontwikkelaars bij het bouwen van UI’s die direct toegankelijk zijn, zonder de noodzaak om extra code te schrijven.

De applicaties gebouwd met componenten die voldoen aan deze richtlijnen zijn toegankelijk voor iedereen, via allerlei verschillende apparaten en interfaces. Waaronder desktopbrowsers, spraakbrowsers, mobiele telefoons en meer.

Naast ondersteuning voor WCAG 2.1 bevat de nieuwste Kendo UI R3 2018 release ook updates voor de Treelist component, nieuwe componenten waaronder MultiColumnComboBox en ArcGauge, nieuw materiaalthema voor jQuery en Vue; Dialog, Stock en Sparkline Charts voor React; en Sceduler en Notification componenten plus Chartfuncties voor Angular.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!