Wouter Hoeffnagel - 04 oktober 2018

Workplace gebruikers mogelijk getroffen door datalek bij Facebook

Ook gebruikers van Workplace, de zakelijke variant van Facebook, zijn mogelijk getroffen door het recente datalek bij het sociale netwerk. Bij dit datalek kregen aanvallers toegang tot accounts en persoonlijke informatie van naar schatting 50 miljoen gebruikers, waaronder 5 miljoen Europeanen.

Dit meldt Business Insider op basis van e-mails die Facebook heeft verstuurd aan Workplace gebruikers. In de e-mail waarschuwt het bedrijf dat ook Workplace gebruikers mogelijk zijn getroffen door het datalek. Het zou gaan om bedrijven die met de béta van Workplace hebben gewerkt, die voor de officiële lancering in oktober 2016 beschikbaar was. De dienst heette toen nog Facebook at Work en maakte het mogelijk accounts te koppelen aan reguliere Facebook-profielen.

Een woordvoerder van Facebook meldt in een reactie aan Business Insider dat nog niet zeker is dat Workplace gebruikers zijn getroffen door het datalek. Dit wordt momenteel onderzocht. De woordvoerder meldt dat Facebook rechtstreeks contact heeft opgenomen met Workplace gebruikers om hen op de hoogte te houden van de ontwikkeling rond het datalek.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!