Witold Kepinski - 04 oktober 2018

Cloudera en Hortonworks fuseren

Cloudera, een Amerikaanse aanbieder van een platform voor machine learning en analyse dat is geoptimaliseerd voor de cloud, gaat fuseren met big data Hadoop software specialist Hortonworks.

Door de fusie onstaat een dataplatform leverancier bestaande uit multi-cloud, on-premises en de edge. De combinatie vormt de industriestandaard voor hybride cloud-gegevensbeheer, versnelt de acceptatie van klanten, gemeenschapsontwikkeling en partnerbetrokkenheid zo melden Cloudera en Hortonworks. De fusie moet ook innovatie versnellen in IoT, streaming, datawarehouse, hybride cloud en machine learning / AI. De Hortonworks DataFlow en Cloudera Data Science Workbench toepassingen zullen verder worden ontwikkeld.

Datawarehousing

Tom Reilly, ceo bij Cloudera, zegt: "Onze bedrijven zijn zeer complementair en strategisch. Door de investeringen van Hortonworks in end-to-end gegevensbeheer samen te brengen met de investeringen van Cloudera in datawarehousing en machine learning, zullen we de eerste bedrijfsgegevenswolk van de industrie van de Edge naar AI leveren. Deze visie stelt onze bedrijven in staat onze gezamenlijke toewijding aan klantensucces te bevorderen in hun streven naar digitale transformatie."

"Deze boeiende fusie zal waarde creëren voor onze respectieve aandeelhouders en klanten, partners, werknemers en de open source gemeenschap laten profiteren van het verbeterde aanbod, grotere schaal en verbeterde kostenconcurrentievermogen inherent aan deze combinatie," zegt Rob Bearden, CEO van Hortonworks. "Samen zijn we goed gepositioneerd om te blijven groeien en concurreren op het gebied van streaming en IoT, gegevensbeheer, data warehousing, machine learning / AI en hybride cloudmarkten. Belangrijk is dat we een bredere reeks aanbiedingen kunnen aanbieden waarmee onze klanten kunnen profiteren van de waarde van hun gegevens. "

Volgens de voorwaarden van de transactieovereenkomst zullen de aandeelhouders van Cloudera ongeveer 60% van het aandelenkapitaal van het gecombineerde bedrijf bezitten en zullen de aandeelhouders van Hortonwork ongeveer 40% bezitten. De aandeelhouders van Hortonworks zullen 1.305 gewone aandelen Cloudera ontvangen voor elk aandeel in het bezit van Hortonworks, dat gebaseerd is op de gemiddelde 10-daagse ruilverhouding tussen de prijzen van de twee bedrijven tot 1 oktober 2018. De bedrijven hebben een gecombineerde volledig verwaterde aandelenwaarde van $ 5,2 miljard op basis van slotkoersen op 2 oktober 2018.

Bestuur

Na afronding van de transactie zal de Chief Executive Officer van Cloudera, Tom Reilly, optreden als Chief Executive Officer; Hortonworks 'Chief Operating Officer, Scott Davidson, zal fungeren als Chief Operating Officer; Hortonworks 'Chief Product Officer, Arun C. Murthy, zal fungeren als Chief Product Officer; en Cloudera's Chief Financial Officer, Jim Frankola, zal fungeren als Chief Financial Officer van het gecombineerde bedrijf. De Chief Executive Officer van Hortonworks, Rob Bearden, treedt toe tot de raad van bestuur. Het huidige bestuurslid van Cloudera, Marty Cole, wordt voorzitter van de raad van bestuur.

De raad van bestuur van de nieuw gevormde onderneming zal in eerste instantie uit negen bestuurders bestaan. Vier bestuurders, waaronder de heer Bearden, zullen afkomstig zijn uit de bestaande raad van bestuur van Hortonworks. Vijf bestuurders, waaronder Mr. Reilly, zullen afkomstig zijn uit de bestaande raad van bestuur van Cloudera. Een tiende directeur wordt geselecteerd door het gecombineerde bestuur.

Een meerderheid van de raad van bestuur zal onafhankelijk zijn volgens de New York Stock Exchange-normen.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!