Witold Kepinski - 04 oktober 2018

Citrix start nieuwe commerciële samenwerking met Microsoft

Citrix heeft op Microsoft Ignite een nieuwe commerciële samenwerking met Microsoft aangekondigd. Daarnaast presenteerde Citrix een brede reeks technologische integraties en gezamenlijke programma’s om klanten te helpen bij de uitvoering van hun cloudstrategie.

Tijdens het event werden de volgende mededelingen gedaan:

Citrix wordt een Microsoft Direct Cloud Service Provider, waardoor klanten Citrix Workspace cloud-gebaseerde oplossingen eenvoudig vanuit de Azure Marketplace kunnen aanschaffen, inclusief Microsoft 365 licenties en Microsoft Azure capaciteit.
De eerste gezamenlijke clouddienst die wordt geleverd is een eenvoudige, geïntegreerde ‘desktop-as-a-service’ (DaaS)-oplossing die geïntegreerd is met Microsoft Windows Virtual Desktop. Met deze dienst kunnen klanten in slechts enkele uren een virtuele desktop op Azure kopen en in gebruik nemen.

Naast het DaaS-aanbod levert de samenwerking technologie-integraties voor Citrix Networking en Citrix Analytics. Citrix Networking wordt de enige geïntegreerde oplossing die snel optimale prestaties levert aan klanten die workloads in Azure draaien, Office 365 gebruiken of overwegen hun virtuele desktops te verplaatsen naar de cloud.

Zowel Citrix als Microsoft erkennen dat de overgang naar de cloud complex kan zijn voor klanten die deskundige begeleiding nodig hebben om de migratie te plannen en uit te voeren. De twee bedrijven ondersteunen gezamenlijk een selecte groep van zeer gekwalificeerde partners via het Cloud Alliance initiatief. Dit programma investeert in gespecialiseerde ingebruikstelling, incentives en middelen voor deelnemende partners om klanten best practices voor cloud oplossing te garanderen.
Volgend op de eerdere aankondiging van Citrix SD-WAN voor Azure Virtual WAN, kondigde Citrix nog een andere gezamenlijke oplossing aan voor klanten die aan de slag gaan met Azure. Deze nieuwe dienst, de Citrix Application Delivery Controller (ADC) voor Azure DNS Private Zones, biedt domeinverkeermanagement op het intranet.

Meer informatie over de aankondigingen van Citrix op Microsoft Ignite is te vinden in de blog van Calvin Hsu: https://www.citrix.com/blogs/2018/09/24/citrix-announcements-at-ignite/

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!