Witold Kepinski - 05 oktober 2018

Cognizant neemt digital engineering specialist Softvision over

Cognizant neemt digital engineering specialist Softvision over image

IT-dienstverlener en outsourcer Cognizant heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Softvision , LLC, een particulier bedrijf voor digitale engineering en consultancy gericht op agile ontwikkeling van innovatieve software oplossingen en platforms. De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2018 worden afgerond onder voorbehoud van de voldoening van de sluitingsvoorwaarden, inclusief herziening van de regelgeving. Voorwaarden worden niet bekendgemaakt.

Softvision is een speler in het ontwikkelen van op maat gemaakte digitale producten met behulp van collaboratieve engineeringmethoden. De combinatie van de mogelijkheden van Softvision en Cognizant creëert een digitale engineeringbedrijf en een speler in de ontwikkeling van softwareproducten, waardoor klanten snel kunnen innoveren en op grote schaal kunnen uitvoeren zo beweert Cognizant.

Softvision, meer dan 20 jaar geleden opgericht in Silicon Valley, Austin, Texas, werkt samen met Fortune 500-klanten in financiële dienstverlening, detailhandel, consumentenproducten, gezondheidszorg en andere industrieën. De flexibele leveringsteams van Softvision, genaamd pods, combineren een wereldwijd netwerk van ontwerp-, technische en technische experts, werken samen in studio's om klanten te helpen bij het maken van digitale consumentenproducten en schaalbare digitale platforms.

Met een belangrijke aanwezigheid in het digitale engineeringcentrum van Roemenië, omvat het netwerk van Softvision meer dan 2.850 creatieve technologen. Cognizant is van plan het gebruik van het merk Softvision na de overname voort te zetten.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!