Gratis en open patent archiveringsplatform Prior Art Archive voor de gehele IT-industrie

05-10-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Gratis en open patent archiveringsplatform Prior Art Archive voor de gehele IT-industrie

Massachusetts Institute of Technology (MIT) en Cisco hebben nauw samengewerkt om de eerste gratis en open archiveringsplatform Prior Art Archive voor de gehele IT-industrie te creëren voor het deponeren en raadplegen patenten.

Dit nieuwe archief dat de afgelopen jaren door het MIT Media Lab is gebouwd, heeft al een kritische massa bereikt. Cisco en AT & T hebben al documenten naar het archief geüpload en vijf andere bedrijven hebben zich al toegewijd om toe te treden. Google heeft het archief aangevuld door zijn technologie te gebruiken om automatisch USPTO-klassencodes toe te wijzen aan de documenten die zijn geüpload om het zoeken door examinatoren verder te vergemakkelijken. De United States Patent and Trademark Office (USPTO) was ook betrokken bij de ontwikkeling.

Octrooien van lage kwaliteit verspillen geld, aldus betrokken partijen. Amerikaanse bedrijven geven jaar na jaar miljoenen dollars uit aan proceskosten die worden beschermd tegen octrooien die niet hadden mogen worden uitgegeven. Het octrooi-onderzoeksproces moet ervoor zorgen dat octrooien niet op oude of voor de hand liggende technologie worden uitgegeven. Helaas, alleen omdat technologie oud is, betekent nog niet dat het voor een octrooi-examinator gemakkelijk is om het te vinden. In het bijzonder op het gebied van de computer heeft veel stand van de techniek de vorm van oude handleidingen, documentatie, websites, enz. Die tot nu toe niet gemakkelijk doorzoekbaar waren. Simpel gezegd: minder slechte patenten worden uitgegeven met het Prior Art Archive

Lees meer op Prior Art Archive.

Terug naar nieuws overzicht
Software