Redactie - 05 oktober 2018

McLaren en NTT Com bieden SDx-technologie tijdens Formule 1 Grand Prix Japan

McLaren en NTT Com bieden SDx-technologie tijdens Formule 1 Grand Prix Japan image

McLaren Formula 1 (F1) Team en zijn technologiepartner NTT Communications Corporation (NTT Com), de ICT-oplossingen en internationale communicatie-tak binnen de NTT Group, hebben aangekondigd om op 5 oktober een nieuwe ad-hoc mobiele Software-defined-everything (SDx) -technologie in te zetten tijdens de F1 Japanese Grand Prix. Het "Suzuka Special" -netwerk zal de trackside communicatie versnellen voor snellere, flexibelere in-race strategieën waaronder cloud-gebaseerde telemetriedata analyse. Een belangrijke sleutel tot succesvol F1-racen. Het netwerk zal worden ingezet op het Suzuka Circuit in Japan en het McLaren Technology Center in Woking, Engeland evenals op het cloud infrastructuurnetwerk van het team in Europa.

NFV-infrastructuur en uCPE

De nieuwe network functions virtualization (NFV) -infrastructuur bestaat uit een software-defined Wide Area Network (SD-WAN), WAN-accelerator, Unified threat Management (UTM) en web proxy. De gevirtualiseerde netwerkfuncties worden verbonden met service-chain technologie voor snelle, flexibele netwerkinstellingen. Ook zal NTT Com universal customer premises equipment (uCPE) implementeren op zowel het Suzuka Circuit als in het McLaren Technology Center door gebruik te maken van een white-box CPE-base, die een flexibele installatie van vereiste software zal vergemakkelijken. NFV-infrastructuur, UTM, web proxy en uCPE, inclusief SD-WAN en WAN accelerator software op de white-box CPE, zal worden gebruikt om een ??internetgateway en SD-WAN op te zetten op het F1-circuit voor een extra snel netwerk voor het oplossen van netwerk latency.

Microsoft cloud infrastructuur

Wanneer een publieke cloud via het internet is verbonden en door meerdere internetproviders gaat, vertragen internetproviders die het verst van de cloudinfrastructuur afhangen, het netwerk en verlagen ze de kwaliteit van de prestaties. Het speciale Suzuka-netwerk zal echter de directe routering naar Azure en Office 365 van Microsoft optimaliseren door de NFV-infrastructuur en het cloud-netwerk van Microsoft aan te sluiten, zonder het internet te omzeilen. Bijgevolg zal de McLaren-garage op het Suzuka Circuit een snelle, route-geoptimaliseerde verbinding met de cloud hebben. Bovendien profiteren de NFV-infrastructuur en uCPE van een supersnelle verbinding met een multi-cloud, waaronder NTT Com's Enterprise Cloud, een hybride cloudomgeving die traditionele en cloud-native ICT ondersteunt voor zeer veilige en stabiele operaties.

Tatsuya Yamashita, hoofd van de Technology Development Division van NTT Com, zei: "McLaren heeft de SD-WAN-service van NTT Com gebruikt zonder downtime gedurende het hele seizoen 2018, te beginnen bij de Grand Prix van Australië, We zijn nu verheugd onze nieuwe NFV-infrastructuur te introduceren. Voor de Japanse Grand Prix De superieure ICT-oplossingen die NTT Com biedt als een vertrouwde technologiepartner, geven McLaren niet alleen een voorsprong op de concurrentie in de F1-racerij, maar bieden ons ook een onschatbaar inzicht in mogelijke oplossingen voor de digitale transformaties van onze algemene zakelijke klanten."

McLaren maakt gebruik van cloudservices zoals NTT Com's Enterprise Cloud en Microsoft's Azure en Office 365 om in-race-gegevens tot maar liefst 100 GB te analyseren. McLaren gebruikt de  cloudinfrastructuur in het McLaren Technology Center en in heel Europa, maar netwerklatency was een uitdaging voor verbindingen van circuits buiten de regio. Voor het seizoen 2018 adopteert McLaren het broadband network van NTT Com met behulp van SDx-technologie bij alle 21 F1-evenementen. Tijdens de F1 Japanse Grand Prix 2018 test NTT Com het gebruik van de cloud via diverse circuits over de hele wereld met NFV-infrastructuur en uCPE.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!