Witold Kepinski - 06 oktober 2018

LinkedIn concurrent ZipRecruiter haalt 156 miljoen dollar op

LinkedIn concurrent ZipRecruiter haalt 156 miljoen dollar op image

LinkedIn concurrent ZipRecruiter heeft een kapitaalinjectie van 156 miljoen dollar ontvangen na een investeringsronde die wordt geleid door Wellington Management Company en IVP. De ronde brengt de totale financiering op 219 miljoen dollar.

ZipRecruiter is een online arbeidsmarktplaats. Aangedreven door AI-gedreven slimme matching-technologie, verbindt ZipRecruiter miljoenen bedrijven en werkzoekenden actief via innovatieve mobiele, web- en e-mailservices, evenals partnerschappen met vacaturesites op het web. ZipRecruiter is de best beoordeelde app voor het zoeken naar werk op iOS en Android. Opgericht in 2010, heeft ZipRecruiter, gevestigd in Santa Monica, bijna 1000 werknemers in twee staten en drie landen.

De Serie B-financiering zal de verdere groei van het bedrijf verder moeten versnellen, evenals de voortdurende investeringen in kunstmatige intelligentie (AI) -gekoppelde matching-technologie en mobiele apps om meer werkzoekenden en bedrijven van elke omvang actief aan te sluiten.

MKB

Sinds de lancering in 2010 heeft ZipRecruiter meer dan 1,5 miljoen bedrijven geholpen - van MKB's tot Fortune 500-bedrijven - heeft veel talent gevonden en heeft meer dan 430 miljoen sollicitaties ontvangen, variërend van administratief personeel en vrachtwagenbestuurders tot datawetenschappers en autonome autotechnici. De AI-technologie van het bedrijf is zo bekwaam geworden in het maken van zinvolle overeenkomsten dat 80 procent van de werkgevers die een baan op ZipRecruiter plaatsen, binnen de eerste dag via de site een kwaliteitskandidaat krijgt en de meeste werkzoekenden een melding krijgen dat hun aanvraag is bekeken door een medewerker manager binnen 48 uur nadat ze hun cv hebben ingediend.

AI

ZipRecruiter's AI-aangedreven algoritme leert waar elke werkgever naar op zoek is en biedt een gepersonaliseerde, samengestelde set van zeer relevante kandidaten. Aan de andere kant van de markt combineert de technologie van het bedrijf werkzoekenden met banen op basis van factoren die verder gaan dan functietitels, waardoor ze kennis maken met meer industrieën en soorten kansen waarin ze mogelijk geïnteresseerd zijn.

Tot nu toe heeft ZipRecruiter in totaal 219 miljoen dollar aan financiering opgehaald, waaronder een 63 miljoen dollar Series A-financiering geleid door IVP in augustus 2014. Het bedrijf heeft zijn personeelsbestand gegroeid tot bijna 1000 van 150 in de afgelopen vier jaar en heeft momenteel kantoren in de VS, VK en Israël.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!