Redactie - 08 oktober 2018

Nutanix komt met nieuw partnerprogramma

Nutanix komt met nieuw partnerprogramma image

Nutanix heeft een nieuw partnerprogramma in de coulissen staan. Tijdens het .NEXT-evenement eind november in Londen kunnen partners er voor het eerst uitgebreid kennis van nemen. Wel wil Sunil Dutt, Head of Channel Sales Nutanix Noord-Europa, kwijt dat de regels vooral zijn ingegeven door klantwensen. “Vandaar dat het programma per continent anders is.”

.NEXT is het jaarlijkse evenement waar bedrijf, partners en klanten elkaar in Europa ontmoeten. Vorig jaar in Nice; dit jaar van 27 tot en met 29 november in Londen. Eigenlijk heet de eerste dag ‘Partner Exchange’. Deze staat alleen open voor partners. Natuurlijk vertelt Nutanix over nieuwe producten, diensten en de bedrijfsstrategie voor de komende tijd. Maar heel veel aandacht gaat uit naar wat klanten hebben te vertellen over hun ervaringen met Nutanix. “We voelen weinig voor ‘Wij van wc-eend …….’; wij laten liever klanten en partners over ons aan het woord”, zegt Dutt.

Die betrokkenheid met partners is volgens hem ook terug te zien in het nieuwe partnerprogramma dat in Londen wordt gelanceerd. “In Nice hebben we gevraagd wat partners van het bestaande programma vonden. Die reacties zijn verwerkt in het nieuw opgestelde programma voor EMEA. Het nieuwe partnerprogramma, genaamd ‘Power to the Partner’ richt zich op investeringen in plaats van alleen op omzetdoelen. Zo worden de partnerstatus-niveaus afgestemd op basis van aantal gesloten deals en diepte van Nutanix-skills, in plaats van enkel op omzetcijfers. Dit betekent dat partners van alle groottes de hoogste status kunnen bereiken. Daarmee worden we relevanter voor partners. Bovendien laat deze aanpassing zien dat wij hen zeer serieus nemen.”

Wie trouwens eerder bekend wil raken met het nieuwe programma kon terecht op de interne kick off van 5 tot en met 9 augustus in Las Vegas. “Hoewel dit een bijeenkomst is voor het personeel om bekend te raken met de vernieuwingen binnen het bedrijf, hebben we ook partners uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Wij hebben geen geheimen voor hen, we zijn volkomen transparant”, licht Dutt toe. Die openheid versterkt volgens hem de samenwerking. Hij vertelt dat er veel belangstelling is vanuit Nederland om naar de gokstad af te reizen.

Ook ‘Londen’ kan zich verheugen op  Nederlandse interesse. In Nice telde .NEXT zo’n vierduizend deelnemers. Hoogstwaarschijnlijk is het publiek dit jaar net zo groot.

Inzicht in cloudverbruik

Alles wat mogelijk is met hyperconverged, de weg naar Enterprise Cloud; staat centraal op .NEXT Europe. Zo maken de bezoekers kennis met een nieuw product van Nutanix: Beam, een software-as-a-service oplossing die het mogelijk maakt diverse clouddiensten te beheren, zodat organisaties inzicht krijgen in hun uitgaven, beveiliging en het al dan niet voldoen aan vigerende regelgeving. Beam is gebaseerd op de recent door Nutanix overgenomen Minjar Botmetic dienst die inmiddels in gebruik is bij Amazon en Microsoft voor het beheer van hun grote investeringen in hun platforms.

“Een organisatie wil gewoon weten hoeveel ze kwijt zijn aan het afnemen van clouddiensten. De kosten kunnen immers behoorlijk oplopen. Daar komt bij dat binnen organisaties tegenwoordig stemmen opgaan om de kosten van clouddiensten door te berekenen naar de betreffende afdelingen binnen het bedrijf. Ook daarvoor is Beam in te zetten. Het mooie is dat onze partners deze oplossing als dienst kunnen aanbieden. Daarmee kunnen zij zich onderscheiden op de markt. De tooling is trouwens geheel geïntegreerd in het Nutanix dashboard, zodat het volledige overzicht op één plek te bekijken is. De dienst is slechts een paar maanden oud, maar Nutanix is al in overleg met een aantal grootverbruikers van clouddiensten. IT-organisaties willen immers weten welke cloudconsumenten zij in het bedrijf hebben.”

Samenwerkingen

Nutanix en Veeam zijn een nauwe samenwerking aangegaan. Veeam is sterk in back-up en recovery van gevirtualiseerde omgevingen. Ook omgevingen die zich uitstrekken over on premise en (diverse) cloudaanbieders. “De combinatie van cloudbeheer en back-up en recovery is nodig voor organisaties die zich geen zorgen willen hoeven maken over het eventueel verliezen van gegevens. Hiermee krijgen zij de vrijheid om hun workloads te laten draaien waar het hun het beste uitkomt.”

Dutt vertelt dat er nog een aspect zit aan deze samenwerking: Veeam is sterk in het MKB en MKB+ en kan profiteren van de sterke aanwezigheid op het enterprise segment van Nutanix (met onder meer zijn Acropolis Hypervisor); en andersom: Nutanix krijgt een sterke technologiepartner in het MKB-segment erbij.

Op het vlak van samenwerking heeft Dutt nog meer nieuws: met IBM. Daarbij gaat het om ondersteuning van het besturingssysteem AIX (naast x-486 en Power). De IBM-besturingssystemen zijn nu vanuit één eenvoudige Nutanix-gui te beheren. “Traditioneel is AIX lastig te beheren. Vandaar dat men weinig meer verandert aan een AIX-omgeving als het eenmaal draait. Door de samenwerking bestaat die belemmering niet meer”, licht Dutt toe.

Eind september houden Nutanix, IBM en partner SLTN een evenement waarop deze samenwerking wordt uitgelegd. “Wij betrekken altijd onze partners bij dit soort zaken”, voegt hij eraan toe.

Met Fujitsu heeft Nutanix een samenwerking opgebouwd om zijn Enterprise Cloud te draaien op de Primergy x86 servers. Zij zijn uitgerust met het Nutanix Acropolis besturingssysteem en Prism beheersoftware. “Wij zoeken nog partners die hiermee aan de slag willen”, zegt Dutt.

Velocity

De samenwerking met Lenovo is uitgebreid met het nieuwe kanaalprogramma voor partners die zich specifiek richten op het MKB. Het nieuwe Nutanix Veloxity-programma omvat versnelde verkooppprocessen, nieuwe incentives en marketing investeringen voor strategische kanaalpartners die zich richten op de middenmarkt.

Lenovo en Nutanix brengen samen een hyperconverged product op de markt onder de naam Lenovo ThinkAgile HX Certified Nodes.

Nog is Dutt niet uitgepraat. Hij noemt nog even dat Nutanix tegenwoordig is gecertificeerd voor het omgaan met SAP HANA workloads. “Dat is belangrijk omdat veel van onze klanten dergelijke workloads hebben.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!