Witold Kepinski - 09 oktober 2018

Schuberg Philis en AWS ondersteunen unchain.io Blockchain technologie

Service provider Schuberg Philis en Amazon Web Services (AWS) ondersteunen unchain.io Blockchain technologie. Vanaf nu kunnen grote en kleine ondernemingen hun applicaties en IoT-devices koppelen aan een Ethereum blockchain netwerk. Dit is mogelijk doordat de integratiesoftware van unchain.io vanaf nu beschikbaar is via de AWS Marketplace.

unchain.io’s blockchain Adapter is een cloud service die een veilige- en eenvoudig te configureren connectie maakt tussen bestaande bedrijfs-applicaties of IoT devices aan een Ethereum blockchain netwerk. Deze Adapter voor Ethereum is slechts éénvan een serie Adapters binnen het blockchain integratie platform van unchain.io genaamd The Blockchain Gateway.

The Blockchain Gateway ondersteunt met deze meerdere Adapters alle belangrijke blockchains en helpt zo grote organisaties en consortia met het veilig en snel aansluiten en uitbreiden van hun blockchain netwerken. Beschikbaarheid van The Blockchain Gateway op de AWS Marketplace staat gepland voor begin 2019.

Cloud

Na de publieke start van unchain.io in maart dit jaar, is haar product, The Blockchain Gateway, al in gebruik bij een geselecteerd aantal organisaties als onderdeel van het Early Access Program. De annoncering van vandaag is het volgende resultaat voor de technologie van unchain.io, en de toegevoegde waarde ervan in combinatie met cloud services.

De annoncering is ook een belangrijk voorbeeld van unchain.io’s inspanningen voor het opbouwen van een ecosystem van sterke, betrouwbare technologie partners. Mede op basis van deze samenwerking bouwt unchain.io snel verder aan een internationaal netwerk om daarmee samen te werken en haar technologie in te zetten in blokchain initiatieven zoals Proof of Concepts, pilots en produktie netwerken voor consortia-, enterprise- en overheids instellingen.

Thatcher Peskens, Director of Cloud bij unchain.io zegt, “Veel van de initiatieven om blockchain technologie te verkennen worden gedaan op bescheiden schaal, met een relatief beperkte scope. Met unchain.io’s blockchain Adapter bieden we nu een specifiek onderdeel van The Blockchain Gateway aan dat eenvoudig zorgt voor een connectie van Ethereum naar iedere willekeurige applicatie. Nu kunnen gebruikers overal ter wereld profiteren van de simpele beschikbaarheid van de Adapter op AWS Marketplace, ook in combinatie met de AWS Key Management Service (AWS KMS).”

Blockchain Adapter

Schuberg Philis heeft met haar engineering expertise unchain.io ondersteund voor de beschikbaarheid van unchain.io´s blockchain Adapter op de AWS Marketplace. Klanten van AWS hebben met CloudFormation Template, de blockchain Adapter meteen in hun AWS omgeving, inclusief de pay-as-you-go pricing. Unchain.io biedt voor de Adapter een 14 daagse gratis test periode aan via de AWS Markerplace.

Roeland Kuipers CTO bij Schuberg Philis zegt, “ Wij ondersteunen onze klanten in hun digitale transformatie en daarmee een cloud-native omgeving te realiseren. We gaan verder dan onze '100%' reputatie omdat we zien dat de bestaande systemen de basis zijn voor de business van vandaag. Met die realitet in gedachten hebben we unchain.io gespot , we zagen de mogelijkheden van hun enterprise-georienteerde technology voor de integratie van blockchain.

Blockchain, dat nog aan het begin staat van haar life-cycle, is een technologie die veel van onze klanten aktief willen verkennen. Tijdens het ontwikkelen van onze relatie met unchain.io bleek dat onze AWS expertise kon bijdragen aan een versnelling van de go-to-market strategie van hen. Met deze eerste geannonceerde service, nu verkrijgbaar op de AWS Marketplace, staan we op pole-position om blockchain initiatieven met onze enterprise klanten te verkennen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!