Qlouder en CTS bundelen hun krachten

Qlouder en CTS bundelen hun krachten

09-10-2018 | door: Witold Kepinski

Qlouder en CTS bundelen hun krachten

De Nederlandse Applicatie Development en Machine Learning specialist Qlouder is gefuseerd met de Engelse Google Cloud infrastructuur en transformatie specialist Cloud Technology Solutions (CTS). Gezamenlijk zijn zij de grootste dedicated Google Cloud Premier Partner in Europa.

Deze fusie betekent een belangrijke internationale expansie voor beide bedrijven. Gezamenlijk heeft het bedrijf meer dan 150 medewerkers met expertise in app-ontwikkeling, infrastructuur, data science en machine learning. Vanuit kantoren in het Verenigd Koninkrijk en Nederland kan het bedrijf de diensten op het hele continent aanzienlijk uitbreiden.

Cloud Infrastructuur

De fusie biedt een uniek end-to-end full-service-aanbod voor de Google Cloud-propositie, inclusief applicatie-ontwikkeling, machine learning, big data-analyse, cloudmigratie en cloud infrastructuur zo beweert James Doggart, chief executive officer bij CTS: "Deze fusie is een zeer belangrijke stap voor het bedrijf. Het legt de basis om onze aanwezigheid uit te breiden en ons aanbod te versterken op een moment dat de markt voor onze expertise snel groeit. Dit is een kans om de Europese markt verder binnen te dringen als de enige leverancier van een volledige Google Cloud-oplossing. Qlouder geniet een benijdenswaardige reputatie als leider in applicatie-ontwikkeling en data science. Deze krachtenbundeling verbetert onze diensten voor zowel bestaande als potentiële klanten. Zo helpen we bedrijven vooruit met bijvoorbeeld de kracht van AI, Big Data, Machine Learning in combinatie met Cloud Infrastructuur. We zijn er sterk van overtuigd dat machine learning een revolutie teweeg zal brengen in de manier waarop bedrijven zaken doen en het is fantastisch om dit als onderdeel van onze propositie aan te bieden. Het is een ongelooflijk interessante tijd voor het bedrijf en we verheugen ons op het leveren van een marktleidende service terwijl we nieuwe kansen verkennen in heel Europa en daarbuiten.

Machine Learning

Qlouder was al één van de toonaangevende cloud specialisten in Nederland. Het afgelopen jaar was er een nauwe samenwerking met CTS om ondersteuning te bieden aan grote klanten in het Verenigd Koninkrijk. Beide bedrijven zullen in hun thuismarkt onder de eigen brand blijven voortbestaan. Het gerespecteerde Qlouder-merk en haar persoonlijke karakter blijft dus behouden zo meldt Stefan Hogendoorn (foto0, mede-oprichter van Qlouder: "We hebben altijd genoten van een sterke werkrelatie met het team van CTS. Gezien de marktomstandigheden en de fantastische groeimogelijkheden is samenvoeging de ideale volgende stap. Onze klanten hebben altijd toegang gehad tot onze met een award bekroonde developers en data scientists die hen hebben geholpen bij de ontwikkeling van applicaties en toonaangevende data science en machine learning-oplossingen. Dit blijft zo, maar we kunnen nu marktleidende expertise en ervaring bieden op nog meer gebieden van het Google Cloud Platform. Wij zijn van mening dat dit een zeer aantrekkelijke propositie is voor Europese organisaties die op zoek zijn naar de vele voordelen en inzichten die cloud technologie en data-innovatie bieden."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud