Witold Kepinski - 09 oktober 2018

Intel onthult negende generatie nieuwe Core i7 en Core i9 chips

Intel onthult zijn negende generatie processors. De nieuwe chips, inclusief Core i7 en Core i9, zijn gericht op krachtige PCs, zoals het maken van content en gaming.

Het betreft de eerste Intel reguliere processors van het bedrijf met acht kernen. Een van de nieuwe processors is de Intel Xeon W-3175X-processor die is bedoeld voor veeleisende behoeften op het gebied van content creatie, zoals videobewerking. De processor bevat maximaal 28 cores en 56 threads en heeft een out-of-the-box kloksnelheid van 4,3 GHz. De chip komt in december beschikbaar.

Andere processors komen voort uit de Core X-serie. De processors, inclusief de Core i7, Core i9 en Core i9 Extreme, bieden maximaal 18 kernen en 36 threads, met maximaal 68 PCIe. De Core X-serie chips worden in november verzonden.

De Intel Core-chips zijn voor gamers ontwikkeld. Ze omvatten de Core i5-9600K, die zes kernen en zes threads heeft, met een kloksnelheid van maximaal 4,6 GHz; de Core i7-9700K, die acht cores en acht threads heeft, met een kloksnelheid van maximaal 4,9 GHz; en de Core i9-9900K, die acht kernen en 16 threads heeft, met een kloksnelheid van maximaal 5 GHz.

De nieuwe processors zijn beveiligd tegen Spectre, Meltdown en andere (meltdown) kwetsbaarheden, waaronder de L1 Terminal Fault. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!