Witold Kepinski - 09 oktober 2018

LinkedIn neemt Glint over

LinkedIn koopt Glint, leverancier van software voor werknemersbeheer. De deal maakt deel uit van het streven van LinkedIn om meer HR-stijltools aan bedrijven te bieden nu het onderdeel is van Microsoft. Financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Het Glint-platform is bedoeld om leidinggevenden te helpen bij het verkrijgen van een intern beeld van medewerkersbetrokkenheid en -vaardigheden, en vervolgens suggesties te doen over hoe inzicht in actie kan worden omgezet.

Glint gebruikt machine learning, natuurlijke taalverwerking en voorspellende analyses om werknemersonderzoeken te analyseren, verschillende aspecten van de werkcultuur te meten en aanbevelingen te doen voor veranderingen die een werkgever kan aanbrengen.

Glint heeft bijn 80 miljoen dollar opgehaald voor private financiering en werd vanaf de laatste ronde geschat op ongeveer 220 miljoen dollar waarde.

Het brede plan is om de toolset van Glint in de LinkedIn-vouw te plaatsen en uiteindelijk de verzamelde werknemersgegevens te gebruiken om op maat gemaakte LinkedIn-leerprogramma's voor bedrijven te maken.

Het Glint-team wordt lid van LinkedIn en gaat verder met een eigen entiteit onder het bestaande executive team. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!