Synology lanceert verschillende versies van Active Backup

11-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Synology lanceert verschillende versies van Active Backup

Synology introduceert officieel zijn software voor reservekopieën van gegevens: Active Backup for Business, Active Backup for G Suite en de nieuwe versie van Active Backup for Office 365. Gebruikers kunnen vanaf nu hun workloads en gegevens op uiteenlopende fysieke servers, virtuele machines, pc's en cloudservers beschermen op een NAS van Synology, zonder dat ze daarvoor extra licenties hoeven aan te schaffen.

"Vaak slagen kleine tot middelgrote bedrijven er niet in om een allroundoplossing voor reservekopieën te implementeren vanwege budgetbeperkingen of beperkte personele beschikbaarheid", vertelt Jia-Yu Liu, Director Application Group bij Synology Inc. "Synology ziet reservekopieën als een noodzaak voor bedrijfscontinuïteit. Met de Active Backup-programma's hopen we de drempel voor bedrijven te verlagen om reservekopieën te maken en hun werkbelastingen op fysieke servers, virtuele machines en cloudservers te beschermen. Zo worden bedrijven beschermd tegen disasters.”

Reservekopieën maken

De officiële versie van Active Backup for Business is de eerste versie die bare-metal-herstel voor pc's en fysieke servers ondersteunt, zodat werkbelasting op Windows-pc's en Windows Server-systemen wordt gegarandeerd en lokale implementaties van bedrijven worden beschermd. Met de Active Backup-agent kunnen gebruikers de workload van hun Windows PC en van Windows Server beschermen door een reservekopie op basis van momentopnamen te maken. In de officiële versie wordt een bare-metal herstel van de gehele computer en fysieke server ondersteund. Gegevens van virtuele machines worden beschermd zonder dat er gast-agents nodig zijn.

Verschillende technologieën helpen de efficiëntie van reservekopieën te verbeteren. Denk hierbij aan deduplicatie technologie die helpt de opslag van gegevens te optimaliseren door data op verschilende apparaten en platformen te ontdubbelen en oudere versies te identificeren. Changed Block Tracking (CBT) maakt het mogelijk stapsgewijze reservekopieën te maken in plaats van telkens een volledige reservekopie. Het maken van een dergelijke kopie neemt hierdoor minder tijd in beslag. Ook biedt Active Backup ondersteuning voor het herstel van afzonderlijke bestanden en volledige virtuele machines naar fysieke hosts of P2V via Synology Virtual Machine Manager (VMM). Ook is direct herstel naar Synology VMM mogelijk.

De Active Backup-softwarepakketten bestaan uit Active Backup for Office 365 - waarmee kan worden voorzien in reservekopieën naar een openbare cloud - en Active Backup for G suite - dat voor het eerst officieel wordt uitgebracht om gegevens van zakelijke gebruikers te beschermen. Beheerders kunnen hun back-uptaken beheren via een centraal dashboard.

Terug naar nieuws overzicht
Software