Nieuwe appliances van Commvault geven meer scale-out mogelijkheden voor gegevensbeheer
10-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Nieuwe appliances van Commvault geven meer scale-out mogelijkheden voor gegevensbeheer

Commvault breidt zijn aanbod 'cloud-ready' appliances uit met twee nieuwe modellen, heeft het bedrijf bekend gemaakt op Commvault GO 2018. De Commvault HyperScale Appliance (model HS3300) biedt grote ondernemingen en managed service providers (MSP’s) een scale-out infrastructuur. De Commvault Remote Office Appliance is een kant-en-klaar inzetbare appliance waarmee bedrijven de mogelijkheden van Commvault Complete Backup & Recovery kunnen uitbreiden naar kleinere filialen.

De nieuwe modellen bieden meer en minder capaciteit om bedrijven meer flexibiliteit en keuzevrijheid te bieden. Het model met meer capaciteit biedt scale-out (horizontaal schaalbare) gegevensbescherming dankzij de combinatie van Commvault HyperScale Technology en Commvault Complete Backup & Recovery, de meest uitgebreide oplossing binnen de branche voor het beschermen, beheren en benutten van data. Het model met minder capaciteit vereenvoudigt het gegevensbeheer binnen kleine filialen op basis van een centrale hybride IT-strategie. Met de nieuwe appliances wil Commvault haar positie versterken in oplossingen die bijdragen aan vereenvoudiging, risicoreductie en efficiënter gegevensbeheer in het datacenter, in de cloud, in filialen en op endpoints.

"Het beschermen en beheren van data en vereenvoudigen van hybride IT-omgevingen die tientallen applicaties, verschillende clouds en petabytes aan data behuizen is geen sinecure", zegt Christophe Bertrand, senior analist bij de Enterprise Strategy Group. “Met deze twee nieuwe appliances biedt Commvault bedrijven meer keuzevrijheid en een oplossing voor deze specifieke uitdagingen. Hiermee kunnen zij integraal voorzien in hun databehoeften en hun data inzetten voor het verbeteren van hun bedrijfsprestaties."

Commvault HyperScale Appliance met meer capaciteit

De nieuwe Commvault HyperScale Appliance (model HS3300) biedt bedrijven tussen de 174 en 262 terabytes (TB) aan bruikbare opslagcapaciteit. De geconvergeerde appliances bieden geïntegreerde serverfunctionaliteit, opslagcapaciteit en Commvault Complete Backup & Recovery. De scale-out infrastructuur van de appliance biedt net als de bestaande Commvault HyperScale Appliance voor middelgrote bedrijven (model HS1300) met de cloud vergelijkbare schaalbaarheid, flexibiliteit en kostenbesparingen. Het model vult deze voordelen aan met ondersteuning voor de intensievere workloads van MSP’s en grote ondernemingen.

De nieuwe Commvault HyperScale Appliance voor de grootzakelijke markt biedt ondernemingen meer flexibiliteit en keuzevrijheid. Deze geconvergeerde oplossing maakt het eenvoudiger voor hen om te voldoen aan bedrijfsspecifieke eisen op het gebied van databescherming, gegevensherstel en governance. N. Robert Hammer (foto), de bestuursvoorzitter en CEO van Commvault: “Met de uitbreiding van ons aanbod van appliances breiden we onze flexibele mogelijkheden voor databescherming en gegevensbeheer uit naar nieuwe toepassingsscenario’s. Bedrijven kunnen daarmee kosten besparen, de beheercomplexiteit terugdringen en hun data inzetten voor het verbeteren van hun bedrijfsresultaat."

Commvault Remote Office Appliance

De kant-en-klaar inzetbare Commvault Remote Office Appliance breidt de mogelijkheden voor back-up en gegevensherstel van Commvault Complete Backup & Recovery uit naar externe bedrijfslocaties en filialen. De oplossing kenmerkt zich door eenvoud qua aanschaf, installatie en onderhoud en vermindert zowel de complexiteit als kosten die gepaard gaan met de inzet van lokale IT-expertise.

De Commvault Remote Office Appliance is leverbaar met een capaciteit van 5 of 15 TB aan bruikbare opslagcapaciteit en stelt ondernemingen in staat om data lokaal te beschermen en kopieën daarvan in een datacenter onder te brengen en centraal te beheren. De appliance helpt hiermee beheer te vereenvoudigen, processen te stroomlijnen en back-up- en herstelprestaties te verbeteren. De toepassing van consistente beleidsregels voor het beheer van data op externe locaties heeft hoge prioriteit bij bedrijven.

Beschikbaarheid

De Commvault Remote Office Appliance is per direct verkrijgbaar via Commvault en zijn wereldwijde netwerk van partners. De nieuwe Commvault HyperScale Appliance (model HS3300) is vanaf december 2018 verkrijgbaar. Het aanbod van appliances van Commvault omvat de Commvault HyperScale Appliance (model HS3300), de Commvault HyperScale Appliance (model HS1300) voor middelgrote ondernemingen en de Commvault Remote Office Appliance (model HS1100).

Terug naar nieuws overzicht