Schneider Electric introduceert beheersoftware EcoStruxure IT voor Partners

10-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Schneider Electric introduceert beheersoftware EcoStruxure IT voor Partners

Schneider Electric, gespecialiseerd in energiemanagement en automatisering, lanceert EcoStruxure IT voor Partners in Europa. Deze cloud-gebaseerde beheersoftware helpt leveranciers van IT-oplossingen nieuwe en terugkerende inkomsten uit services kunnen genereren door het beheren van datacenters, gedistribueerde IT en edge-faciliteiten.

Data-explosie in combinatie met de toename van IoT en cloud computing zetten klanten ertoe aan om hybride ecosystemen te creëren, waaronder on-premise datacenters, gedistribueerde IT of local edge en public en private clouds. Om te voldoen aan de bandbreedte- en latency vereisten van kritieke applicaties, wordt IT-apparatuur weer 'in huis' geplaatst. Dit heeft als gevolg dat beheer op afstand van steeds complexere netwerkarchitecturen lastiger wordt voor eindgebruikers.

Monitoring en onderhoud uitbesteden

Met EcoStruxure IT voor Partners kunnen klanten op een veilige manier monitoring, onderhoud en andere diensten ter ondersteuning van de fysieke infrastructuur en IT-apparatuur uitbesteden aan de leveranciers van hun voorkeur. EcoStruxure IT voor Partners is nu beschikbaar in Europa. Het biedt een open, cloud-gebaseerd multi-tenant platform, ontworpen voor IT-leveranciers die zich richten op datacenters en gedistribueerde IT-locaties. Het beveiligde platform maakt gebruik van de voorspellende analyses van EcoStruxure en zal applicaties en hulpmiddelen voor leveranciers hosten voor het aanbieden van nieuwe en terugkerende diensten en het ontwikkelen van nieuwe bedrijfsmodellen.

Cloud-enabled beheer maakt het onder andere mogelijk grote hoeveelheden data op één locatie te verzamelen, monitoring en beheer vanaf één apparaat of locatie toe te passen en big data-analyses uit te voeren. Deze voordelen kunnen – bij goed gebruik – de manier verbeteren waarop IT- en datacenterapparatuur en infrastructuur worden gemonitord en beheerd. Het biedt betere inzichten om zowel het gebruik van datacenterapparatuur te optimaliseren als de levensduur te verlengen.

EcoStruxure IT Expert

De eerste EcoStruxure IT-applicatie die Schneider Electric lanceert is de cloud-gebaseerde monitoringsapplicatie EcoStruxure IT Expert. Met deze applicatie kunnen IT-leveranciers ?monitoring op afstand aanbieden gevoed met real-time data en proactieve aanbevelingen, waardoor de gemiddelde reparatietijd vermindert en de beschikbaarheid van het systeem verbeterd kan worden. Naarmate klanten afhankelijker worden van hun kritische IT-infrastructuur, biedt EcoStruxure IT Expert een snellere en eenvoudigere manier om diensten te leveren door gebruik te maken van big data en slimme benchmarking van zowel gedistribueerde IT-omgevingen als datacenters.

"EcoStruxure IT Expert biedt een veilige omgeving voor partners om hun klanten een extra waardevolle service te kunnen aanbieden die inkomsten genereert", zegt Kim Povlsen, Vice President Digital Services & Data Center Software bij Schneider Electric. "Het is een unieke kans voor partners om klantrelaties te versterken door inzichten te delen over het functioneren en de efficiëntie van de IT-faciliteiten in hun organisatie, terwijl tegelijkertijd een hogere beschikbaarheid en potentieel lagere servicekosten en nieuwe toepassingen toegevoegd kunnen worden door EcoStruxure IT voor Partners."

Enkele kenmerken van EcoStruxure IT Expert zijn:

  • Een vendor-neutraal en multi-tenant monitoringsplatform waarmee partners hun dienstenaanbod kunnen uitbreiden met onder andere noodstroom en koeling.
  • Voor klanten die niet onder contract staan, kunnen partners deze eenvoudig implementeerbare Software-as-a-Service dienst aanbieden als terugkerende inkomsten.
  • Wereldwijd inzicht in de infrastructuur van klanten - in de cloud of aan de edge - met datagedreven aanbevelingen voor het verbeteren van prestaties en efficiëntie en kosten te verlagen.
  • Mondiale weergave van inventaris, alarmen en oplossingsaanbevelingen, ook met analyses en benchmarking.

Als onderdeel van de EcoStruxure-architectuur van Schneider Electric, werkt EcoStruxure IT op alle IoT-geschikte en fysieke infrastructuuractiva zoals noodstroom en koeling. EcoStruxure IT is ook geschikt voor de nieuwe Smart-UPS met APC SmartConnect, een cloud-enabled UPS ontworpen voor kleine, gedistribueerde omgevingen en compatibel met veelgebruikte Remote Monitoring en Management platforms.

Programma's en ondersteuning voor IT Solutions Providers

Om het succes van Solution Providers met het platform en de applicaties te maximaliseren, beschikt Schneider Electric over een Partner Success Management-team. Daarnaast lanceert het APC Channel Partner Program een nieuwe Edge-certificering met online trainingen, opportuniteitenkortingen, tools en configurators en programma's voor het genereren van leads. Voor partners die hun serviceaanbod verder willen uitbreiden met aanvullende ondersteuning en gespecialiseerd advies, kan het Schneider Electric’s servicebureau 24/7 ingezet worden via de EcoStruxure Asset Advisor-services en biedt daarmee toegang tot meer dan 7.000 field service experts wereldwijd.

Leveranciers van IT-oplossingen kunnen zich tijdelijk aanmelden voor een gratis 30-dagen proefversie van EcoStruxure IT voor Partners.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud