Fujitsu helpt partners bij ontwikkeling AI-gebaseerde oplossingen

11-10-2018

Fujitsu helpt partners bij ontwikkeling AI-gebaseerde oplossingen

Fujitsu maakt een Artificial Intelligence (AI) ecosysteem beschikbaar waarmee Fujitsu SELECT Channel partners AI-gebaseerde oplossingen kunnen aanbieden aan eindklanten. Ook krijgen partners toegang tot een testomgeving voor proof of concepts op het gebied van AI: het Fujitsu Al Zinrai Deep Learning System. Het ecosysteem is onderdeel van Fujitsu's inzet op co-creatie.

Met het AI-ecosysteem wil Fujitsu partners helpen oplossingen rond opkomende technologieën zoals AI te ontwerpen en uitrollen. Partners krijgen toegang tot technologieën, kennis en ondersteuning van Fujitsu op het gebied van AI. Het Fujitsu Al Zinrai Deep Learning System wordt gehost door Tech Data.

Gepersonaliseerde ondersteuning

"We stellen Fujitsu channel partners in staat bij te blijven bij technologische ontwikkelingen en geven hen toegang tot krachtige AI-mogelijkheden. Daarnaast leveren we hen de gepersonaliseerde ondersteuning die iedere individuele partner nodig heeft om volledig gebruik te kunnen maken van onze AI-mogelijkheden om uitdagingen van klanten op te lossen. Dit varieert van het samen ontwikkelen van oplossingen en het helpen zelf de benodigde kennis te ontwikkelen tot het delen van de laatste inzichten van specialisten op het gebied van AI technologieën", zegt Dave Hazard (foto), Vice President en Head of Channel and Sales Operations bij Fujitsu EMEIA.

De Franse Fujitsu SELECT Circle Partner DFI heeft al gebruik gemaakt van het ecosysteem. DFI heeft met behulp van het ecosysteem een intelligente oplossing ontwikkeld om de duizenden support tickets die het maandelijks ontvangt te beheren. Hierbij heeft het bedrijf samengewerkt met experts van Fujitsu's AI Center of Excellence in Paris-Saclay voor het uitwerken van dit concept, het testen van de proof of concept en de uiteindelijke uitrol van de applicaties. De oplossing is in zes weken tijd ontwikkeld en uitgerold.

Tickets bij de juiste persoon afleveren

Het systeem stuurt support tickets automatisch door naar de juiste persoon met een nauwkeurigheid van 80%. Daarnaast dringt de oplossing het aantal menselijke fouten in het verwerken van data terug en stelt DFI in staat incidenten of storingen te voorspellen. DFI wil de oplossing gaan uitrollen bij klanten, waarbij deze on-premise oplossing kan worden geïmplementeerd of in de cloud.

Terug naar nieuws overzicht