Witold Kepinski - 12 oktober 2018

Canalys: channel partners krijgen vaker te maken met politiek en ethiek

Canalys: channel partners krijgen vaker te maken met politiek en ethiek image

Tech business en politiek gaan vaker samen, soms vrijwillig en soms gedwongen. Dit zegt Steve Brazier, ceo van Canalys op de Canalys Channels Forum in Barcelona.

Brazier verwacht dat resellers vaker zullen worden gedwongen worden om een ‘politieke keuze’ in de tech business te maken door de veranderende machtsverhoudingen en politieke keuzes in de wereld.

Brazier verwees naar oplopende spanningen tussen de VS en China, zodat de vraag is of data in een Chinese cloud kan (bijvoorbeeld Alibaba).

Ook de de spanningen tussen Rusland en het Westen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, zijn oplopend. De vraag rijst dan of een resellers Russische beveiligingssoftware moet verkopen (zoals Kaspersky lab), aldus Brazier.

Leveranciers manifesteren zich vaker op het politieke toneel en maken ethische keuzes. Zo trok Google zich terug uit een mega cloud contract met het Amerikaanse ministerie van Defensie (Pentagon) na protesten van Google-werknemers.

Brazier: "Welke IT-merken zal een reseller stoppen of vermijden? Het wordt steeds meer een beslissing die past de persoonlijke ethos van een reseller.”

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!